Košarka

Batum zaključio reprezentativnu karijeru: 'Sad je red na mlade'

HINA, Petar Jenjić • utorak, 17.09.2024.
Batum zaključio reprezentativnu karijeru: 'Sad je red na mlade'
Foto: FaH

Francuski košarkaš Nicolas Batum odlučio je zaključiti svoju reprezentativnu karijeru tijekom koje je osvajao odlična na svjetskim i europskim prvenstvima te Olimpijskim igrama...

Proslavljeni francuski košarkaš Nicolas Batum u utorak je objavio da se oprašta od nastupa za reprezentaciju, s kojom je osvojio dva olimpijska srebra, bio europski prvak i osvojio dvije bronce na svjetskim prvenstvima.

Igraj na Svjetsko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Od moje prve seniorske utakmice protiv Austrije do posljednje protiv SAD-a, došlo je vrijeme da zatvorim ovo veličanstveno poglavlje i predam štafetu novoj generaciji", napisao je 35-godišnji Batum na društvenoj mreži X.

Debitirao je u seniorskom sastavu 2009. te odigrao 177 utakmica. Sudjelovao u osvajanju naslova europskog prvaka 2013. u Sloveniji, a s Eurobasketa ima i srebro iz 2011. te broncu iz 2015. Na svjetskim prvenstvima 2014. u Španjolskoj i 2019. u Kini s Francuskom je osvajao brončana odličja, a reprezentativnu karijeru je okončao osvajanjem dviju srebrnih olimpijskih medalja, u Tokiju 2021. i Parizu 2024., kad su Francuze u finalu oba puta pobijedili američki košarkaši.

"Ponosan sam što sam dao doprinos u pisanju dijela povijesti francuske košarke. Sada je red na mlade. Reprezentacija Francuske je u dobrim rukama i znam da c´e nacionalni dres nastaviti sjati", zaključio je Batum koji će profesionalnu karijeru nastaviti u Los Angeles Clippersima u koje se vratio nakon sezone provedene u Philadelphia 76ersima.

Ovo će mu biti 17. sezona u NBA ligi, gdje je, osim za spomenute klubove, igrao još u Portland Trail Blazersima (2008. - 2015.) i Charlotte Hornetsima (2015. - 2020.). test

Foto: EPA/ADI WEDA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!