Nogomet

Najbolji sudac iz BiH večeras sudi Ligu prvaka, a kod kuće je zaradio suspenziju

Branimir Korać, HINA • srijeda, 18.09.2024.
Najbolji sudac iz BiH večeras sudi Ligu prvaka, a kod kuće je zaradio suspenziju
Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

Najbolji bosansko-hercegovački sudac Irfan Peljto, koji će večeras suditi u susretu Lige nogometnih prvaka između Club Bruggea i Borussije iz Dortmunda, suspendiran je u domaćem prvenstvu na šest susreta zbog pogrešaka u derbiju između mostarskog Zrinjskog i banjolučkog Borca.

Kako su u srijedu izvijestili iz Nogometnog saveza BiH, Odbor za suce i suđenje je Peljtu kaznio nakon analize susreta igranog u Mostaru prošloga vikenda.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Peljto je prema analizi pogriješio u tri situacije. U 25. minuti nije dosudio jedanaesterac za Borac, a već u sljedećem napadu Zrinjski je postigao pogodak nakon prekršaja nad obrambenim igračem Borca.

U sudačkom dodatku Zrinjski je oštećen za nedosuđeni jedanaesterac.

Na šest susreta kažnjeni su i njegovi pomoćnici, kao i suci iz VAR sobe koji se nisu oglasili nakon prijepornih situacija.

Unatoč tome, Irfan Peljto će večeras u prvom kolu Lige prvaka dijeliti pravdu na susretu između Club Bruggea i Borussije iz Dortmunda. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!