Tenis

Alcaraz i Zverev donijeli Europi Laver Cup, Borg se oprostio pobjedom

HINA, Mario Borko • nedjelja, 22.09.2024.
Alcaraz i Zverev donijeli Europi Laver Cup, Borg se oprostio pobjedom
Foto: EPA

Sedmo izdanje Laver Cupa pripalo je timu Europe koji je na krilima Alexandera Zvereva i Carlosa Alcaraza u nedjelju nadoknadio zaostatak i tako prekinuo niz od dvije godine u kojima je primat držao Svijet...

Ovogodišnji, sedmo izdanje Laver Cup, koji se održavao u berlinskoj Uber Areni, osvojili su tenisači Europe koji su s ukupnih 13-11 bili bolji od reprezentacije Svijeta.

Većim dijelom natjecanja, od petka do nedjelje, u vodstvo je bio Svijet, a sve je okončano time što je o pobjedniku odlučivao posljednji meč u kojem su igrali Španjolac Carlos Alcaraz i Amerikanac Taylor Fritz.

U tom je susretu dominirao Alcaraz koji je dobio sa 6:2, 7:5 čime je donio Europi ukupno petu pobjedu u ovom natjecanju i tako prekinuo niz od dvije uzastopne pobjede Svijeta.

Svijet je bio vrlo blizu ukupnog slavlja jer je poveo 11-7 nakon što je Ben Shelton bio bolji od Danila Medvjedeva sa 6:7(6), 7:5, 10:7.

Svaka nedjeljna pobjeda vrijedila je tri boda, a Europljane je u igru vratio Nijemac Alexander Zverev koji je u novom maratonu nadigrao Amerikanca Francesa Tiafoea sa 6:7(5), 7:5, 10:6.

Tiafoe i njegov Svijet su tada bili vrlo blizu slavlja jer je američki tenisač imao 1-0 u setovima te vodstvo 4:2 u drugom. Zverev je uspio sve okrenuti na svoju stranu, a potom je Alcaraz zaključio pobjednički posao u korist Europljana.

Ovo je bilo posljednje izdanje u kojem je Europu vodio veliki Björn Borg, a Šveđanin se oprostio pobjedom. Svijet bi i u budućnosti trebao voditi Amerikanac John McEnore test

Laver Cup, nedjelja:

Europa - Svijet 13-11
Carlos Alcaraz / Casper Ruud - Frances Tiafoe / Ben Shelton 6:2, 7:6(6)
Danil Medvjedev - Ben Shelton 7:6(6), 5:7, 7:10
Alexander Zverev - Frances Tiafoe 6:7(5), 7:5, 10:6
Carlos Alcaraz - Taylor Fritz 6:2, 7:5

HINA/ Cesare GRASSELLI/ ua

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!