Vodeni sportovi

Jedna od najbogatijih obitelji na svijetu naslijedila bivšeg vlasnika Rijeke i preuzela Pro Recco

HINA, Mario Borko • petak, 27.09.2024.
Jedna od najbogatijih obitelji na svijetu naslijedila bivšeg vlasnika Rijeke i preuzela Pro Recco
Foto: Mario Strmotić/HINA

Najuspješniji svjetski vaterpolski klub, talijanski Pro Recco, kojeg vodi hrvatski stručnjak Sandro Sukno, dobio je novo vlasništvo. Nakon što se bivši vlasnik Rijeke Gabriele Volpi povukao, klub je preuzela američka obitelj Behring...

Nakon što se dugogodišnji vlasnik i financijer kluba, milijarder Gabriele Volpi povukao, Pro Recco je preuzela brazilsko - američka obitelj Behring.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Pro Recco s ponosom objavljuje da je zaključio proces prijenosa svog vlasništva na obitelj Behring, poznatu po svojim filantropskim naporima u podržavanju i promicanju sportske tradicije", naveo je klub na svojim stranicama.

Div iz Recca, predgrađa Genove, je rekorder s 11 naslova prvaka Europe, a čak 36 puta je bio prvak Italije. Osvojio je i 17 nacionalnih kupova, devet europskih Superkupova, kao i jednu Jadransku ligu. Momčad trenutačno vodi hrvatski stručnjak Sandro Sukno.

"Oduševljeni smo što možemo započeti ovo novo poglavlje i pridružiti se Pro Reccu, najuspješnijem klubu na svijetu. Želimo nastaviti na tragu njegove izuzetne sportske tradicije i pokazati snagu koju vaterpolo ima u poboljšanju života ljudi", dodao je Lucas Giannini, izvršni direktor Zaklade Behring.

Obitelj Behring jedna je od najbogatijih na svijetu. Njezin najistaknutiji član je 57-godišnji Alex Behring čije se bogatstvo procjenjuje na 6.2 milijarde dolara.

Kao mladić je igrao vaterpolo prije nego što se obogatio u financijama. Danas živi u Sjedinjenim Američkim Državama i jedan je od osnivača 3G Capitala, globalnog investicijskog fonda koji u svojem vlasništvu ima i Burger King. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!