Ostali sportovi

China Smash: Malobabić na korak do glavnog ždrijeba, Zeljko i Gaćina ispali

Mario Borko • petak, 27.09.2024.
China Smash: Malobabić na korak do glavnog ždrijeba, Zeljko i Gaćina ispali
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

U drugom kolu kvalifikacija za China Smash u petak je nastupilo troje hrvatskih predstavnika. Ivana Malobabić je pobjedom u pet setova stigla na korak do ulaska u glavni ždrijeb, Filip Zeljko je poražen u četiri seta, a Andrej Gaćina u pet...

U kvalifikacijama za vrlo jaki turnir China Smash nastupa nekoliko hrvatski predstavnika. U petak su u akciji bili Ivana Malobabić, Filip Zeljko i Andrej Gaćina. Najstarija hrvatska olimpijska s Igara u Parizu uspješno je prošla drugo kolo i sada je na korak do glavnog ždrijeba, a Zeljko i Gaćina nisu bili te sreće.

Igraj na stolnoteniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Malobabić je u pet setova s 3-2 bila bolja od Indijke Ayhike Mukherjee. Hrvatska stolnotenisačica je dobila prvi set s 11:6, iduća dva je gubila identičnim rezultatom, da bi onda u drami četvrtog s 13:11 izborila peti set u kojem je bila bolja s 11:8.

Indijka je 92. na ITTF ljestvici, a Malobabić je 80. Za ulazak u glavni ždrijeb hrvatska stolnotenisačica igrati protiv Kineskinje Weishan Liu koja je trenutno 100. na svijetu, ali prije dvije godine bila je 17., tako da će Malobabić imati vrlo težak zadatak.

Zeljko nije uspio iznenaditi Austrijanca Daniela Habesohna. 65. stolnotenisač svijeta slavio je u četiri seta s 3-1. Zeljko, inače 112. na ITTF ljestvici, odlično je otvorio meč s 11:3, ali više od jednog seta nije uspio osvojiti.

Bio je to vrlo tijesan meč, ali Austrijanac je ipak držao potrebno kontrolu i s 11:9, 11:8, 11:8 izborio treće kolo kvalifikacija.

Ništa bolje sreće nije bio ni Andrej Gaćina. Najboljeg hrvatskog stolnotenisača u pet je setova pobijedio Nijemac Ruwen Filus. U vrlo izjednačenom meču, Filus je dobio prvi set s 12:10, Gaćina uzvraća s 11:8, 11:5, ali iduća dva seta pripala su Nijemcu.

U drami četvrtog bio je sretniji i s 14:12 izborio odlučujući set u kojem se Gaćina nije uspio oporaviti i izgubio ga je s 11:6. Gaćina je inače 60. igrač svijeta, Filus 96., ali ovoga pita je bio bolji. test

China Smash, kvalifikacije, drugo kolo:
Ivana Malobabić - Ayhika Mukherjee 3-2
Filip Zeljko – Daniel Habesohn 1-3
Andrej Gaćina – Ruwen Filus 2-3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!