Vodeni sportovi

Sjajan dvoboj Žuvele i Rašovića, Jug svladao Panathinaikos za potvrdu prvog mjesta

Mihaela Bradovski • nedjelja, 29.09.2024.
Sjajan dvoboj Žuvele i Rašovića, Jug svladao Panathinaikos za potvrdu prvog mjesta
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Danas su na rasporedu susreti posljednjeg kola kvalifikacijskih turnira Eurokupa. Jug je već osigurao prolazak u grupnu fazu, a za potvrdu toga slavio je protiv Panathinaikosa 17:15 i osvojio prvo mjesto na turniru u Aix-en-Provenceu...

I prije dvoboja posljednjeg kola kvalifikacijskog turnira u Francuskoj, Jug je imao sigurnu jednu od prve dvije pozicije što znači da je cilj ostvario. No, u posljednjem kolu htio je pobjedu, bio je to ujedno i najteži protivnik s kojim se sastao na ovom turniru.

Igraj na utakmice Eurokupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U konačnici je slavio, svladao je Panathinaikos sa 17:15 i tako potvrdio prvo mjesto u skupini što mu puno znači za dizanje samopouzdanja, posebno nakon neuspjeha na kvalifikacijskom turniru Lige prvaka kojem je bio domaćin.

Dvoboj protiv Grka prelomio je u posljednjoj četvrtini u kojoj je Panathinaikos poveo s 13:12, a onda Jug napravio seriju 4:0 uz dva pogotka Marka Žuvele koji je odigrao sjajnu utakmicu.

Do kraja je Jug bez problema zadržao prednost i upisao je pobjedu 17:15.

Najbolji u redovima Juga bili su Žuvela sa sedam golova te s po dva Sergi Cabanas Pegado, Toni Mozara i Rino Burić. Kod Panathinaikosa briljirao je Viktor Rašović sa šest golova, a tri je dodao Apostolos Georgarastest

Eurokup, kvalifikacije:
Jug - Panathinaikos 17:15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!