SuperSport HNL, 8. kolo, 29.09.2024, 17:30 h, Opus Arena
Suci: Igor Pajač, Vedran Đurak, Nikola Kečkiš; 4. sudac: Renato Lacić
Osijek
Osijek
Arnel Jakupović 16', 21'
2:1(2:0) Varaždin
Luka Mamić 89'
Varaždin

Osijek strepio, ali ipak uzeo pobjedu protiv Varaždina!

Petar Jenjić • nedjelja, 29.09.2024.
Osijek strepio, ali ipak uzeo pobjedu protiv Varaždina!
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

U susretu osmog kola SuperSport HNL-a, Osijek je na domaćem terenu nadigrao Varaždin rezultatom 2:1, uz dva pogotka Arnela Jakupovića. Poraz gostiju ublažio je Luka Mamić...

Nogometaši Osijeka stigli su do treće uzastopne prvenstvene pobjede. Na domaćem terenu, u sklopu osmog kola SuperSport HNL-a, slavili su protiv Varaždina s 2:1. Oba gola zabili su u prvom poluvremenu, gosti su u završnici smanjili zaostatak, ali više od toga nije išlo.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Varaždin je primio pogodak tek u drugoj utakmici ove sezone. U 16. minuti Arnel Jakupović je iskoristio što su samo dva igrača stajala u živom zidu i sjajnim šutem iz slobodnog udarca matirao Josipa Silića koji je stajao na golu gostiju umjesto ozlijeđenog Olivera Zelenike.

Prvu obranu Silić je imao dvije minute kasnije, solidan udarac uputio je Petar Pušić. Jakupović se ponovno upisao u strijelce u 21. minuti. Anton Matković započeo je akciju, proigrao za Pušića, a Pušić za Austrijanca u kazneni prostor, a napadač Osijeka opet je poentirao.

Velika šansa za Varaždin u 29. minuti, pucao je Dimitar Mitrovski s deset metara, ali Luka Jelenić odlično je blokirao. Matković je morao izaći već u 33. minuti nakon što mu se ranije dva puta ukazivala pomoć. Do kraja poluvremena vidjeli smo dva udarca gostiju, Michele Šego bio je bliže golu od Mitrovskog, no oba šuta otišla su van okvira gola.

Osim udarca Naila Omerovića u 59. minuti, koji je otišao iznad gola, Osijek se usredotočio više na obrambene zadatke u drugom poluvremenu. Odmah na poluvremenu gosti su napravili dvije zamjene, u 60. još jednu, ali i dalje su ostajali bez konkretnijih šansi prema protivničkom golu.

Sve do 85. minute nismo vidjeli praktički ništa. Tada je Šego pucao, a Marko Malenica obranio uz minimalne poteškoće. Nakon toga je i Vane Jovanov šutirao preko gola. Četiri minute kasnije gosti smanjuju zaostatak, prvu asistenciju sezone upisao je Jurica Poldrugač, a prvi pogodak Luka Mamić.

Pritisnuo je Varaždin u završnici, no rezultat se više nije promijenio. test

SuperSport HNL, 8. kolo:
Osijek - Varaždin 2:1

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!