Košarka

Luka Božić dobar u debiju u Ligi ACB, Musina pogreška donijela pobjedu debitantu protiv Reala

Branimir Korać • nedjelja, 29.09.2024.
Luka Božić dobar u debiju u Ligi ACB, Musina pogreška donijela pobjedu debitantu protiv Reala
Foto: EPA

Počela je nova sezona u Ligi ACB, a nedjelja je donijela debi u ovoj ligi Luke Božiča, neočekivani poraz Reala i vrlo visoku pobjedu Barcelone...

Veliko iznenađenje odmah na startu Lige Endese. Real Madrid gostovao je kod Corune i upisao potpuno neočekivani poraz 86:85. Mario Hezonja i dalje je van konkurencije zbog slabosti nakon bolesti, a bez njega su Madriđani neugodno iznenadili.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tri minute prije kraja susreta Real je vodio 80:72, a 12 sekundi prije kraja Facundo Campazzo ubacio je dva slobodna bacanja za 85:82. Dvije sekunde prije kraja na tricu se diže Yunio Barrueta, ubacuje od ploče, a usput Džanan Musa radi prekršaj. Barrueta je ubacio i dodatno slobodno bacanje te donio pobjedu novaku u ligi.

Brandon Taylor ubacio je 20 poena, a Ingus Jakovics 18 poena. Kod poraženih Campazzo je stao na 21 poenu, Musa je dodao 17, a Sergio Llull 16.

Barcelona je za razliku od Reala rutinski odradila posao i upisala pobjedu protiv Granade s vrlo uvjerljivih 91:65 čime je Barca od prvog kola zasjela na vrh prvenstvene ljestvice.

Unatoč 91 ubačenom poenu, Barcelona je imala smo dvojicu dvoznamenkastih i to je Chimezie Metu ubacio 17 poena, a Joel Parra16. Kod poraženih Sergi Garcia ubacio je 22 poena, a Scott Bamforth 16.

Mršićev Breogan nije imao šanse u gostima kod Bilbaa. Bilbao je slavio 90:72, u posljednjoj dionici kada je pritisnuo gas, Breogan je sve više zaostajao i upisao je poraz.

Thijs de Ridder predvodio je Bilbao s 14 poena i osam skokova, a Melwin Pantzar dodao je 13 poena i pet asistencija. Kod Breogana Darrun Hilliard ubacio je 16 poena, Charlie Moore 15, a Toni Nakić za 22 minute dodao je osam poena (1/2 za dva, 2/4 za tri) uz tri skoka i dvije asistencije.

Nezadovoljna može biti i Baskonia koja je očekivala pobjedu kod Tenerifa, ali na kraju je poražena 88:80. Domaćin je odigrao dobru utakmicu, a predvodili su ga Bruno Fitipaldo sa 16 poena i devet asistencija te veteran Aaron Doornekamp s 12 poena i pet skokova. Kod Baskonije Chima Moneke ubacio je 20 poena uz šest skokova, a Timothe Luwawu-Cabarrot dodao je 18 poena.

Zaragoza je u produžetku upisala pobjedu protiv Lleide 101:91. Nakon 40 minuta bilo je 87:87, a u dodatnih pet minuta domaćin je dominirao i uvjerljivo slavio.

Bojan Dubljević ubacio je 22 poena uz šest skokova, a AJ Slaughter dodao je 15 poena. Kod Lleide Thomas Bropleh i Kenny Hasbrouk ubacili su po 13 poena, a Luka Božić za 25 minuta upisao je 11 poena uz pet skokova i četiri asistencije. test

Liga ACB, prvo kolo:
Basquet Coruna - Real Madrid 86:85
Barcelona - Granada 91:65
Bilbao Basket - Breogan 90:72
Tenerife - Baskonia 88:80
Zaragoza - Forca Lleida 101:91 produžetak

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!