Tenis

Sjajna mlada Ruskinja u Pekingu stoji na putu Donni Vekić

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 30.09.2024.
Sjajna mlada Ruskinja u Pekingu stoji na putu Donni Vekić
Foto: Damir Senčar/HINA

Donna Vekić u šesnaestini finala turnira u Pekingu za protivnicu će imati Ruskinju Miru Andrejevu. Vrlo neugodna protivnica, 17-godišnja Ruskinja koja je svojim igrama još prošle godine izazvala pozornost, a sada je već na pragu ulaska u Top 20...

Sjajna sezona je iza Donne Vekić, nedvojbeno najbolja u karijeri, posebno drugi dio sezone počevši s prelaskom na travnatu podlogu. Polufinale Wimbledona, srebro na Olimpijskim igrama, općenito odličan dojam koji su pratili isto takvi rezultati.

Igraj na Andrejeva - Vekić na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U završnici sezone još je ostalo odraditi azijsku turneju i dvoranski dio sezone, a u Pekingu preskočila je prvu prepreku te će pokušati i drugu koja će biti još teža.

Donna na velikim azijskim turnirima nije baš imala previše uspjeha. Primjerice u Pekingu je samo jednom prošla prvo kolo i to je došla do trećeg kola gdje ju je zaustavila 2020. godine Anastasija Sevastova. Bio je to jedini zapaženi nastup u Pekingu, a do trećeg kola stigla je uz dvije vrlo vrijedne pobjede protiv bivših Top 10 igračica Marije Sakkari i Ons Jabeur.

Ove godine krenula je teško izborenom pobjedom protiv Viktorije Golubić. Nije dobro krenula u meč, bila je potpuno van ritma, a onda ju je spasila kiša. U trenutku kada je plovila prema porazu, dogodio se kišni prekid, a nakon njega Vekić je zaigrala bolje, izvukla se iz ponora i otišla do pobjede 4:6, 7:6, 6:4.

Protiv Golubić je imala težak posao, a u šesnaestini finala imat će još teži. Tamo je čeka Mira Andrejeva, sjajna mlada Ruskinja kojoj proriču veliku karijeru. Nije niti čudno, a niti pretjerivanje, Andrejeva ima tek 17 godina, a trenutno je 22. igračica svijeta.

Andrejevu trenira Conchita Martinez, a ove godine igrala je polufinale Roland-Garrosa, četvrtfinale Madrida i Cincinnatija, osvojila je turnir u Iasiju, a s Dianom Šnaider osvojila je zlatno olimpijsko odličje u konkurenciji ženskih parova. Andrejeva je u Pekingu krenula pobjedom u tri seta protiv Irine Camelije Begu.

Mjesto, vrijeme

Peking, 10:15

Prošli dvoboji

Vekić i Andrejeva još se nisu susretale i bit će im ovo prvi međusobni dvoboj.

Prognoza

Mlada Ruskinja čini se odmornijom i svježijom i s te strane u maloj prednosti, ali ne smije se otpisati borbeni duh Donne Vekić s kojim je puno puta dosad izvlačila mečeve. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!