Ostali sportovi

'Aerobik s tatom, na penale s mamom' novi projekt Hrvatskog školskog sportskog saveza

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 01.10.2024.
'Aerobik s tatom, na penale s mamom' novi projekt Hrvatskog školskog sportskog saveza

"Aerobik s tatom, na penale s mamom" novi je pilot-projekt Hrvatskog školskog sportskog saveza koji će se provoditi u 20 škola diljem Hrvatske s ciljem povezivanja zajednice oko školskih igrališta i sportskih aktivnosti u školi; profesori tako pozivaju roditelje, bake i djedove, braću i sestre na sportske i rekreativne aktivnosti svake druge subote u mjesecu do kraja školske godine.

Hrvatski školski sportski savez uz podršku Ministarstva turizma i sporta uspješno provodi sportskih i edukativnih projekata u koje uključuje više od 80.000 djece i mladih. Osim što aktivno radimo na rastu i razvoju projekata poput Univerzalne sportske škole, Vježbaonice i Sportskih praznika, ali i manjim edukativnim projektima poput Igram, pišem, lajkam, Medicinari u školskom sportu i Školski sport i olimpijski pokret, istražujemo i prepoznajemo potrebe djece i mladih u području sporta i rekreacije te neprestano razmišljamo o novim aktivnostima i projektima.

Glavni tajnik HŠSS-a Ivan Dujić opisuje projekt: "Tako se rodila ideja o rekreativnom projektu okupljanja obitelji na školskih igralištima, inicijativa "Aerobik s tatom, na penale s mamom" kojom bismo školska igrališta diljem Republike Hrvatske pretvorili u centar sportskih događanja i radosno mjesto okupljanja malih i velikih zajednica. Voljeli bismo omogućiti našim kineziolozima prostor i uvjete za organiziranje rekreativnih aktivnosti u kojima mogu uživati djeca sa svojim bližnjima, a uz to razvijati interes za sport i sportske aktivnosti, a sve s ciljem povezivanja i socijalizacije kroz sport i rekreaciju."

Glavni su ciljevi ovog novog projekta povezati roditelje i djecu oko školskih aktivnosti na području škole; pretvoriti školska sportska igrališta u mjesta svakodnevnog okupljanja mladih i njihovih roditelja i obitelji; razvijati zdrave navike kod djece i roditelja te putem sportsko-rekreacijskih aktivnosti pozitivno utjecati na socijalizaciju djece i mladih, kao i njihovih roditelja, ali i omogućiti lokalnim zajednicama prepoznavanje ove ideje i aktivno uključivanje u program.

Provođenje pilot-projekta podržalo je 20 ravnatelja i 20 županijskih školskih sportskih saveza, a već od sljedećeg tjedna obitelji su pozvane sudjelovati u rekreativnim sportskim aktivnostima na jednoj od lokacija koje možete pronaći ovdje. Aktivnosti su otvorene i prilagođene svima zainteresiranima, a posebno se pozivaju roditelji učenica i učenika odabranih škola koji mogu postati pioniri vraćanja djece i mladih na školska igrališta i zajedničkog uživanja u sportskim i rekreativnim aktivnostima.

Razvoj projekata i programa Hrvatskog školskog sportskog saveza umjeren je ka povezivanju edukacije djece i nastavnika s edukacijom roditelja, kako bi i oni postali aktivan dio sportskog odgoja i obrazovanja djece i mladih na nacionalnoj razini. Više o projektu, drugim aktivnostima školskog sporta i radu Hrvatskog školskog sportskog saveza možete pročitati ovdjetest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!