Nogomet

Pokrivač: 'Monaco nije drugi svijet, Dinamo ima velike šanse protiv njega'

Branimir Korać • utorak, 01.10.2024.
Pokrivač: 'Monaco nije drugi svijet, Dinamo ima velike šanse protiv njega'
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U drugom kolu Lige prvaka Dinamo će na Maksimiru ugostiti momčad Monaca. Pred Modrima je jako težak posao, ali ne i nemoguća misija. Čak štoviše, Nikola Pokrivač, inače bivši igrač i Monaca, vjeruje da Dinamo ima dobre šanse u ovom susretu...

Nikola Pokrivač ostvario je transfer iz Dinama u Monaco u čijem je dresu skupio 32 nastupa te postigao dva pogotka. U srijedu će navijati za Dinamo.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Dinamo i Monaco su moja dva kluba, da nije Dinama, ne bih niti otišao u Monaco. Oba su mi draga, ali Dinamo je iznad svih. Nadam se da je izašao iz krize, u srijedu očekujem jako dobru utakmicu kakva i treba biti u Ligi prvaka. Mislim da je Dinamo dovoljno kvalitetan das može izvući pobjedu", rekao je Pokrivač za Sportske novosti.

Bivši hrvatski reprezentativac uživao je u Monacu.

"To je klub iz Petice, a san je igrati na toj razini. Bilo mi je tamo lijepo i mogu reći samo najbolje. Igrali su tada tamo Leandro Cufre, Nene, Jeremy Menez, Flavio Roma, Adriano, ali bilo je to razdoblje dominacije Lyona i nismo mogli do titule."

Jednog igrača Monaca ipak je istaknuo.

"Trenutno nema nekog ključnog igrača, ali jedan od glavnih je svakako Rus Aleksandar Golovin koji je već dugo u klubu. Siguran da da Dinamo ima velike šanse protiv Monaca, bez obzira što je on u vrhu francuske lige i što je pobijedio Monaco. Dinamo je pokazao protiv Lokomotive kako se diže dolaskom Nenada Bjelice."

Pokrivač smatra kako se Dinamo ne treba zatvoriti i pretjerano respektirati protivnika.

"Oni jesu zaista dobra momčad, ali Dinamo ne mora stati u dupli blok i braniti se, ne igra protiv Real Madrida ili Manchester Cityja. Domaćin je i treba pokazati koliko vrijedi, Bayern nije pravo mjerilo Dinama, nemaju se zbog čega plašiti. Nije Monaco drugi svijet."

Trojici igrača Pokrivač posebno vjeruje.

"Drago mi je da je Arijan Ademi ponovno u prvih 11, Bruno Petković je krasnim golom protiv Lokomotive pokazao vrijednost, a vjerujem da će igrati i Marko Pjaca. U te igrače imam najveće povjerenje." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!