Nogomet

Glasajte za najbolje u SuperSport HNL-u u rujnu, Livaja jedini brani trofej iz kolovoza

Sportnet • utorak, 01.10.2024.
Glasajte za najbolje u SuperSport HNL-u u rujnu, Livaja jedini brani trofej iz kolovoza

Pred nama su druge nominacije ove sezone u SuperSport HNL-u. U kolovozu su najbolji bili Marko Livaja (igrač mjeseca), Sergej Jakirović (trener mjeseca), Stefan Ristovski (pogodak mjeseca) i Božidar Radošević (obrana mjeseca), a u rujnu jedino Livaja ima priliku "obraniti" osvojeni trofej.

Igrač rujna u SuperSport HNL-u

U rujnu smo gledali tri kola SuperSport HNL-a. Pregršt lijepih golova, poteza i dobrih igara, a vrijeme je za biranje najboljeg igrača mjeseca domaćeg prvenstva.

Slika 2 od 2.

Toni Fruk (Rijeka)

Spomenuli smo kako Đalovićeva Rijeka nije primila pogodak ovaj mjesec, upisala je dvije pobjede i jedan remi. Toni Fruk je jedan od ključnih igrača ovoga rujna. Zabio je jedan pogodak, nadodao dosta ključnih dodavanja te je bio opasan iz prekida. Zaslužena nominacija za najboljeg igrača mjeseca.

Marko Livaja (Hajduk)

Nakon što je osvojio nagradu za najboljeg igrača kolovoza, Marko Livaja nominiran je i za rujan. U tri utakmice zabio je dva pogotka i dodao dvije asistencije. Uz to, odlučio je i derbi na Maksimiru. Još jedan sjajan mjesec je iza njega i nastavljanje odlične forme.

Marko Malenica (Osijek)

Spomenuli smo kako je i Osijek živnuo u ovom mjesecu. Možemo reći da mu je došao malo lakši raspored, a on je to objeručke prihvatio i upisao tri pobjede u tri utakmice. Marko Malenica je jedan od najzaslužnijih, a pogotovo u utakmici protiv Slavena u kojoj je bio igrač utakmice. Protiv Lokomotive je također upisao praznu mrežu, dok je protiv Varaždina kapitulirao na samom kraju utakmice.

Leon Belcar (Varaždin)

Varaždinci nastavljaju sa svojim nominacijama u izboru igrača mjeseca. Za kolovoz je to bio Šego, a sada je nominiran Leon Belcar. U tri utakmice zabio je jedan gol i bio jedan od najistaknutijih igrača Varaždina. Iako nominalno na poziciji zadnjeg veznog, Leon igra sjajno u oba smjera. Dobre duge lopte, ključna dodavanja i pogodak, sve to osiguralo mu je ovu nominaciju.

Petar Pušić (Osijek)

Još jedan igrač Osijeka u nominaciji za najboljeg igrača. Pušić je u tri utakmice zabio jedan pogodak i dodao jednu asistenciju. Uz to, dosta dobrih ubačaja i dugih lopti. Pušić je također igrač za oba smjera, ali puno više je Osijek dobio s njim prema naprijed. Također, veliki postotak točnih dodavanja mu je pomogao u ovoj nominaciji.

Trener rujna u SuperSport HNL-u

Tri kola SuperSport HNL-a u rujnu su iza nas, a mi predstavljamo tri nominirana za najboljeg trenera mjeseca.

Slika 4 od 4.

Federico Coppitelli (Osijek)

Osječani su u rujnu u tri utakmice upisali tri pobjede iz tri susreta. Minimalne 1:0 pobjede protiv Slavena i Lokomotive, a u posljednjem susretu u mjesecu svladali su Varaždin na Opus Areni 2:1. Podigli su se na šesto mjesto prvenstvene ljestvice, a treneru Coppitelliju ide zaslužena nominacija.

Radomir Đalović (Rijeka)

Pod vodstvom Radomira Đalovića, Rijeka je neporažena u rujnu, a to je uključivalo i derbi protiv Hajduka. Pobjede protiv Gorice 0:1, Šibenika 3:0 i remi bez golova na Rujevici s Hajdukom dovele su trenera Đalovića do nominacije za najboljeg trenera mjeseca. Đalović je stabilizirao momčad, a njegov stil igre, temeljen na čvrstoj obrani i učinkovitoj tranziciji, donio je Riječanima mjesto na samom vrhu tablice. Uz to, moramo napomenuti kako Rijeka nije primila gol u ove tri utakmice.

Gennaro Gattuso (Hajduk)

Hajduk ima isti broj bodova kao i Rijeka, ali su na drugoj poziciji. Dva derbija u rujnu, pobjeda protiv Dinama na Maksimiru 0:1, remi protiv Rijeke na Rujevici bez golova i visoka pobjeda na Poljudu protiv Gorice od 4:1. Hajduk i dalje bez poraza u prvenstvu, a trener Gattuso dobio je i prvu nominaciju za trenera mjeseca ove sezone.

Gol rujna u SuperSport HNL-u

Rujanski SuperSport HNL je iza nas i vrijeme je za nominacije za najljepši gol mjeseca. Po dva pogotka iz šestog i sedmog kola te jedan iz osmog.

Bruno Durdov

Slika 1 od 1.

Prvi nominirani je Bruno Durdov, mladi igrač Hajduka koji je zabio pogodak u sedmom kolu protiv Gorice na Poljudu. Rakitić je iz slobodnog udarca pronašao Livaju, koji ostavlja za Durdova. Mladi Hajdukovac je iz prve potegnuo i pogodio same rašlje i tako doveo Hajduk u vodstvo od 2:1.

Toni Fruk

Nakon Durdova, sljedeća nominacija ide igraču Rijeke, a to je Toni Fruk. Rijeka je s 3:0 pobijedila Šibenik u sedmom kolu, a Fruk je u trećoj minuti utakmice zabio sjajan pogodak nakon kratke kombinacije iz kornera.

Niko Janković

Među nominiranima je još jedan igrač Rijeke, Niko Janković, koji je postigao odlučujući pogodak za 0:1 protiv Gorice u šestom kolu. Nakon kratke kombinacije s Andrićem loptu je poslao u same rašlje, od vratnice se odbila u gol.

Marko Livaja

Marko Livaja je sljedeći na listi nominiranih. Livaja je odlučio derbi protiv Dinama na Maksimiru u sklopu šestog kola svojim sjajnim golom. Prpić ga je lijepo pronašao, a on izbjegao zaleđe i potegnuo iz prve i zabio za 0:1.

Bruno Petković

Posljednja nominacija odlazi Bruni Petkoviću iz Dinama. Bruno je u utakmici osmog kola protiv Lokomotive sjajno izveo slobodni udarac, a Šubarić je ostao nemoćan. Bio je to Brunin treći pogodak u prvenstvu ove sezone.

Obrana rujna u SuperSport HNL-u

Uz lijepe golove, dolaze nam i sjajne obrane naših vratara u rujnu. Predstavljamo pet nominacija za najbolju obranu mjeseca SuperSport HNL-a.

Marko Malenica (Osijek)

Nakon što je zasjeo na vratarski tron u Osijeku, Malenica niže odlične obrane. Ističemo ovu iz sedmog kola kada je nakon kornera s pet metara glavom zapucao Karačić, a vratar Osijeka odlično obranio.

Slika 3 od 3.

Ivan Nevistić (Dinamo)

Vratar Dinama bio je jako zaposlen u utakmici sedmog kola protiv Slavena u Koprivnici. U 55. minuti zaigrala se obrana njegove momčadi, a ekipa Slavena je presjekla loptu koja dolazi do Nestorovskog, a on poteže ljevicom iz prve. Nevistić sjajno reagira i zarađuje prvu nominaciju ovog mjeseca

Ivan Nevistić (Dinamo)

Ostajemo i dalje u Koprivnici, ovoga puta idemo u 61. minutu. Liber je ubacio iz kornera, Božić prebacio, a lopta dolazi do Crepulje koji sjajno natrčava i snažno šutira, ali ponovno brani Nevistić koji ovom obranom dolazi do druge nominacije u rujnu.

Ivan Sušak (Slaven Belupo)

Posljednja utakmica osmog kola između Gorice i Slavena bila je prebačena za ponedjeljak. U 13. minuti Mikanović je pokušao centrirati, ali je centaršut blokiran. Lopta dolazi do Kapulice koji ubacuje i pronalazi Kolara, a napadač Gorice efektno pokušava, no ispriječio se sjajni Sušak.

Ivan Sušak (Slaven Belupo)

Sjajna utakmica sedmog kola između Slavena i Dinama iz koje smo izvukli tri nominacije za obranu mjeseca, a posljednja dolazi od domaćeg vratara. Nakon što su domaći zabili za 4:1, Dinamo je krenuo s centra, duga lopta Bernauera prema Kulenoviću koji se našao u situaciji jedan na jedan s vratarom Suškom. Sušak je sjajno nogom obranio pokušaj Kulenovića, lopta se odbija točno na volej Petkoviću, ali je Sušak sjajno zaustavio i taj pokušaj.

Glasovanje publike čiji je udio u glasanju 30 posto traje do petka, 4. listopada do 12:00. Glasovi na Sportnetu bit će kombinirani zajedno s glasovima SuperSport HNL panela (20 članova) koji nose 40 posto te glasovima klubova SuperSport HNL-a čiji je udio 30 posto. Svoj glas možete dati OVDJEtest

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!