Tenis

Alcaraz i Sinner borit će se za trofej u Pekingu

HINA, Petar Jenjić • utorak, 01.10.2024.
Alcaraz i Sinner borit će se za trofej u Pekingu
Foto: EPA

Carlos Alcaraz i Jannik Sinner upisali su pobjede u polufinalnim mečevima na ATP turniru u Pekingu i borit će se za trofej. Španjolac je bio bolji od Danila Medvjedeva, a Talijan od Kineza Yunchaoketea Bua...

Španjolac Carlos Alcaraz, treći tenisač svijeta, u utorak je u polufinalu ATP 500 turnira u Pekingu ubilježio pobjedu nad petim igračem svijeta Rusom Daniilom Medvedevom 7:5, 6:3.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovogodišnji pobjednik Roland-Garrosa i Wimbledona, Alcaraz bi se u finalu u Kini morat će se susresti s jedinim igračem koji je još osvojio Grand Slam u 2024., Talijanom Jannikom Sinnerom, a svjetski broj 1 pobijedio je Kineza Bu Yunchaoketea u drugom polufinalu.

Protiv Medvedeva je Španjolac dominirao, oduzimajući servis Rusu čak pet puta. Četverostruki osvajač Grand Slam turnira tako je potvrdio svoju dominaciju protiv pobjednika US Opena iz 2021. i sada vodi sa 6:2 u njihovim međusobnim dvobojima.

Alcaraz će u finalu tražiti svoj četvrti naslov ove godine, a ukupno 16. od početka karijere na ATP Touru.

Sinner je slavio protiv kineskog predstavnika sa 6:3, 7:6 nakon dva sata i sedam minuta provedenih na terenu. Talijan je tako nastavio s pobjedama, a ovo mu je 16. zaredom. Posljednji poraz upisao je na Mastersu u Montrealu prije gotovo dva mjeseca. test

ATP Peking, polufinale:
Carlos Alcaraz - Danil Medvjedev 7:5, 6:3
Jannik Sinner - Yunchaokete Bu 6:3, 7:6 (3)

FOTO: EPA/ANDRES MARTINEZ CASARES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!