Ostali sportovi

Odbojkaši Mladosti u Innsbrucku traže prvu europsku pobjedu nakon 15 godina

Sportnet • utorak, 01.10.2024.
Odbojkaši Mladosti u Innsbrucku traže prvu europsku pobjedu nakon 15 godina
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

U srijedu od 20:15 sati odbojkaši Mladosti gostuju u Austriji kod Hypo Tirol Innsbrucka u drugom kolu kvalifikacija za ulazak u grupnu fazu CEV Lige prvaka. Iako Mladostaši dugi niz godina ne znaju za europsku pobjedu, jedan od najiskusnijih igrača, Hrvoje Pervan, vjeruje da u Austriji imaju realne šanse za prekid negativnog niza...

Odbojkaši Mladosti u utorak su otputovali u Austriju, gdje ih u srijedu 2. listopada od 20:15 sati očekuje prvi susret drugog kvalifikacijskog kruga za ulazak u grupnu fazu CEV Lige prvaka protiv momčadi Hypo Tirol Innsbruck.

Igraj na Tirol Innsbruck – Mladost Zagreb na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako su Austrijanci po mnogima favoriti u ovom susretu jer su glatko u prvom krugu prošli mađarskog predstavnika Kaposvar, iako u posljednjih 15-ak godina Mladost ne zna za pobjedu u međusobnim susretima, ponajviše u MEVZA ligi, Zagrepčani su vrlo hrabro i odlučno krenuli u taj meč.

O tome svjedoče i riječi jednog od najiskusnijih mladostaša, reprezentativnog libera Hrvoja Pervana, koji pred susret najavljuje:

“Idemo odigrati jednu dobru utakmici, i vjerujem da možemo biti vrlo konkurentni u oba susreta. Austrijance smo skautirali, znamo odakle prijeti najveća opasnost, no prije svega važno je kako ćemo se tu mi postaviti. Jer, iako su oni odlična, internacionalna ekipa u kojoj ima i Amerikanaca i Brazilaca između ostalih, i mi smo dobro posloženi pa vjerujem da možemo ostvariti dobar rezultat u Innsbrucku. Kompletni su, osim Vlašića kojeg neće biti dulje vrijeme, tako da ćemo sigurno pružiti jaki otpor.”

Mladostaši su u prvom kolu prošli crnogorskog predstavnika Budvu, lakšom pobjedom u gostima nego li domaćom u pet setova:

“Neka nepotrebna nervoza nam se uvukla u momčad pred početak susreta u Domu odbojke, i to nas je malo sputalo. Ali, pokazali smo snagu kada je bilo najpotrebnije, i to je najvažnije. Prije toga smo u Mariboru odradili odličan turnir, tako da definitivno znamo koliko vrijedimo.”

U međuvremenu, između susreta u Austriji i uzvrata idući tjedan u Zagrebu očekuje vas i početak domaće Superlige, i to baš iznimno teškim gostovanjem u Kaštelima:

“Nije to loše, da imamo i jaki susret između, da se ne opustimo, da održimo fokus i formu. Kaštela su dobra momčad, no kao i u svakom susretu, tu ćemo ići na pobjedu, a to što ćemo s putovanja na putovanje nama nije nikakav alibi, na to smo ionako navikli”, rekao je na kraju iskusni Hrvoje Pervan. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OdbojkaOstali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!