Rukomet

Cindrić u produžetku srušio svoj bivši klub i odveo Veszprém u finale Svjetskog klupskog prvenstva

HINA, Mario Borko • utorak, 01.10.2024.
Cindrić u produžetku srušio svoj bivši klub i odveo Veszprém u finale Svjetskog klupskog prvenstva
Foto: EPA

U prvom polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva koje se igra u egipatskom New Capital Cityju Veszprém je nakon drame produžetaka pobijedio Barcelonu i izborio finale. Velik obol pobjedi dao je hrvatski reprezentativac Luka Cindrić...

Rukometaši mađarskog Veszpréma prvi su finalisti Svjetskog klupskog prvenstva za rukometaše, nakon što su u uzbudljivom polufinalu u produžetku svladali Barcelonu s 39:34 (15:13, 29:29), a velike zasluge za pobjedu imao je hrvatski reprezentativac Luka Cindrić.

On je svom bivšem klubu postigao pet pogodaka (5/8), a triput je zatresao mrežu u dodatnih 10 minuta. U mađarskom sastavu je briljirao francuski reprezentativac Nedim Remili s devet pogodaka (9/13), od toga četiri u produžetku, a isti broj golova je postigao i njegov sunarodnjak Hugo Descat (9/11).

Gol Veszpréma sjajno je branio Rodrigo Corrales koji je sakupio čak 17 obrana.

Strijelce Barcelone je s 10 pogodaka predvodio Aleix Gomez, dok je devet golova postigao Francuz Dika Mem.

Mađarska momčad je veći dio dvoboja provela u vodstvu, a Barcelona je u prvih 50 minuta imala tek jedno vodstvo (3-2).

Golom Dike Mema u 58. minuti katalonska momčad je prvi put došla do prednosti od dva gola (29-27), ali su Hugo Descat i Mohamed Yehia Elderaa odveli utakmicu u produžetak (29-29).

U dodatnih 10 minuta Veszprem je bio nadmoćan (10-5), a nakon prva dva pogotka koje je postigao Luka Cindrić za 31:29, mađarska momčad nije dopustila Barceloni da se vrati u utakmicu.

Svjetsko klupsko prvenstvo se odigrava u egipatskom New Capital Cityju, satelitskom naselju uz Kairo, koje je u izgradnji od 2015.

Veszprém će u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem će se od 19 sati sresti njemački Magdeburg i egipatski Al Ahly.

Njemačka momčad je u lovu na četvrti uzastopni trijumf u ovom natjecanju, čime bi se potpunu približila Barceloni, koja je s pet trofeja iz sedam finala najuspješnija momčad u povijesti klupskog SP-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!