Ostali sportovi

Magdalena Matić postala svjetska prvakinja i donijela Marjanu 139. medalju s velikog natjecanja!

Sportnet • srijeda, 02.10.2024.
Magdalena Matić postala svjetska prvakinja i donijela Marjanu 139. medalju s velikog natjecanja!

Odlične vijesti stižu iz Koreje gdje se održava Svjetsko juniorsko prvenstvo u taekwondou. Članica splitskog kluba Marjan, Magdalena Matić, premoćno je osvojila zlatnu medalju i naslov svjetske prvakinje...

Drugog dana svjetskog taekwondo prvenstva za juniore koje se održava u Koreji u Chuncheonu Magdalena Matić iz splitskog Marjana osvojila je naslov svjetske juniorske prvakinje u teškoj kategoriji.

Igraj na sve sportove na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Magdalena je u prvom kolu teške kategorije deklasirala reprezentativku Turske Elifnaz Koseoglu s 2-0 u rundama, rezultatom 13:0 i 10:0, u osmini finala je s novih 2-0 u rundama svladala Ukrajinku Mariju Kuts da bi u četvrtfinalu pregazila i Španjolku Annu Badiu Yerpes s 11:0 i 12:1 za novih 2-0 u rundama.

Iako s već osiguranom medaljom Magdalena je nastavila u istom ritmu i u polufinalu te dva puta sa 7:0 pobijedila odličnu Laurene Kimi Ossin iz Obale Bjelokosti da bi u finalu s novih 2-0 u rundama do titule svjetske prvakinje stigla pobjedom protiv Amerikanke Naomi Alade sa 7:5 i 5:1.

Magdalena je dakle na putu do zlata upisala pet pobjeda protiv Turkinje, Španjolke, Ukrajinke, Amerikanke i reprezentativke Obale Bjelokosti uz 10:0 u rundama i s razlikom bodova 86:13.

Nadmoćna pobjeda i nadmoćni put do naslova svjetske prvakinje. Ukupno je to 139. velika medalja za splitsku tvornicu medalja, a već deseta velika medalja u ovoj godini na olimpijskim igrama, dva svjetska prvenstva i jednom europskom prvenstvu.

Od tih deset medalja čak je šest zlata što još jednom ide u prilogu onoj da je Marjan klub prvaka.

Svakako vrijedi spomenuti da je Magdalena Matić tek druga sportašica u povijesti kluba koja je uspjela doći do naslova svjetske juniorske prvakinje nakon Ivane Babić 2014. godine.

Drugo je ovo odličje za Hrvatsku na ovom svjetskom juniorskom prvenstvu u Koreji i drugo odličje za splitski Marjan. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!