Ostali sportovi

Mladostašice u Gackom žele napraviti veliki korak prema povijesnom ulasku u Ligu prvaka

Sportnet • srijeda, 02.10.2024.
Mladostašice u Gackom žele napraviti veliki korak prema povijesnom ulasku u Ligu prvaka
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Odbojkašice Mladosti u četvrtak imaju povijesnu priliku za plasman za ulazak u Ligu prvaka. Protivnice su odbojkašice Gacka koje su Mladostašice prošle sezone u nekoliko navrata glatko pobjeđivale. Susret je najavio trener Darko Nojić...

Aktualne prvakinje Hrvatske, odbojkašice Mladosti, u utorak su autobusom otputovale na prilično dug put od 600-tinjak kilometara, u Gacko, gdje ih u četvrtak 3. listopada od 18.00 sati očekuje prva utakmica posljednjeg kvalifikacijskog kruga za ulazak u grupnu fazu CEV Lige prvakinja.

Igraj na OK Gacko – Mladost Zagreb na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Protiv domaće ekipe Gacko RD Swisslion Zagrepčanke će tražiti put do povijesne prilike ove generacije, igranje u najprestižnijem europskom natjecanju. U slučaju prolaza kroz ovaj, po mnogima nikada otvoreniji put prema Ligi prvakinja, Mladostašice bi igrale u skupini A uz talijansku mega-ekipu Cararo Imoco Conegliano, poljski Developres Rzeszow te bugarsku ekipu Maritza Plovdiv.

No, prije toga željenog cilja, Zagrepčanke moraju riješiti u dva susreta Gacko, ekipu s kojom su se i lani našle u kvalifikacijama i koju su bez problema pobijedile s 3:1, ali i dva puta s po 3:0 U CEV Kupu u kojem su nastavile natjecanje nakon ispadanja u kvalifikacijama za Ligu prvakinja. Dakle, dovoljno poznata ekipa koju su do sada redovito pobjeđivale.

Darko Nojić, mladi ali već prilično iskusni trener Mladosti, koji uz sebe ima i brata Željka kao pomoćnika, tandem baš kao i nekada dok su zajedno igrali u Domu odbojke, prije puta je rekao:

“Ove smo sezone pretrpjeli dosta izmjena u ekipi, otišle su tri reprezentativke, a doveli smo dvije mlađe, perspektivne igračice. Ova je ekipa sastavljena od mladih igračica pa će tako na neki način izgledati i igra, s dosta oscilacija koje su u toj fazi igračkog odrastanja neminovne. To se, uostalom, već i pokazalo u pripremnim utakmicama. Naime, bili smo na turniru u Gradačcu, gdje smo dosta rotirali sastav da vidimo na koga možemo računati, i gdje smo oformili trenutnu prvu postavu. Nakon toga smo bili na turniru u Beogradu gdje smo dobro odigrali. Igrali smo i protiv Maritze Plovdiv, vrlo hrabro, doduše izgubili 1:3 no meč je vrlo lako mogao otići u peti set. Treba tu dodati da niti u jednoj utakmici do sada nismo bili kompletni. Zato smo se sada posložili, sada smo najbolji, sve su zdrave, i idemo hrabro prema Ligi prvakinja.”

Gacko se nije puno promijenilo u smislu sastava od lani:

“I dalje je to vrlo iskusna ekipa koja vrlo malo griješi i koju se ni na koji način ne smije podcijeniti. Imaju igračice koje igraju već desetak godina zajedno, tek je jedna zbog prometne nesreće izvan sastava, dok smo mi, ponavljam, mlada ekipa sklona pogreškama i oscilacijama. Njihov je koncept igre ostao isti, vidimo da se nije puno promijenio od lani, pa ćemo im pokušati pronaći slabe točke, baš kao i lani. Mi bismo pak trebali biti fizički dominantniji, i tu trebamo tražiti svoju priliku.”

Činjenicu da im je ždrijeb namijenio prvi susret u gostima trenera Darka Nojića čini vrlo zadovoljnim:

“To je jako velika prednost, tako da u uzvratu kod kuće, u najgorem slučaju, imamo prednost zlatnog seta, što se svakako mora iskoristiti. Ali, nemamo nikakve kalkulacije već i u prvoj utakmici idemo pokazati našu najbolju igru i pobijediti maksimalnim rezultatom. Bit ćemo agresivni, to sigurno.”

Između ta dva u ovom trenutku najvažnija susreta u sezoni, igrate i utakmicu domaće Superlige koja počinje ovoga vikenda. U Zagreb dolaze novakinje u ligi, ekipa Dubrovnika, o kojoj se možda manje zna od ostalih superligašica, ali koja definitivno ima što pokazati u društvu najboljih.

Otvaramo Superligu doma, i znamo da neće biti lako, s obzirom na već sada gust raspored i dugi put od 600 km u Gacko i natrag. Ali, baš zato što smo mlada ekipa mislim da ćemo se uspjeti lakše i bolje regenerirati posložiti. Dubrovnik se nikako ne smije shvatiti olako, baš kao niti jednu ekipu Superlige, puno je tu ove sezone inozemnih pojačanja, tako da zapravo očekujem veliku borbu sa svakom ekipom u domaćem prvenstvu”, na kraju će reći Darko Nojić, trener odbojkašica Mladosti. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OdbojkaOstali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!