Tenis

U briljantnom meču Alcaraz preokrenuo Sinnera i osvojio Peking

Mario Borko • srijeda, 02.10.2024.
U briljantnom meču Alcaraz preokrenuo Sinnera i osvojio Peking
Foto: EPA

U finalu turnira u Pekingu svjedočili smo spektakularnom meču između Jannika Sinnera i Carlosa Alcaraza. Dvojica sjajnih tenisača, koje od samog početka karijere veže veliko rivalstvo, nisu razočarali, a na kraju je u drami koja je trajala tri i pol sata pobjedu odnio Španjolac...

Teško je očekivati da će se era Novaka Đokovića, Rogera Federera i Rafaela Nadala ikada ponoviti, ali ono što su u finalu Pekinga navijačima pružili Jannik Sinner i Carlos Alcaraz podsjetilo je upravo na ta vremena.

Igraj na mečeve u Šangaju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dvojica najboljih tenisača današnjice, uz neuništivog Đokovića, susreli su se već 11. put u karijeri, ali tek drugi put u finalu. Do sad je jedini ogled u finalu bio onaj u Umagu prije dvije godine, a od tada do danas puno se toga promijenilo.

Alcaraz je u meč ušao kao blagi favorit bez obzira na to što je Sinner bio u nizu od 16 uzastopnih pobjeda i što je na tom putu osvojio Cincinnati i US Open. Španjolac je imao bolji omjer (6-4) i dvije pobjede u ovoj sezoni nad Talijanom. Status favorita je i opravdao pobijedivši nakon tri sata i 24 minute igre sa 6:7 (6), 6:4, 7:6 (3)

Alcaraz je bolje otvorio meč, poveo je s 4:1, ali pri servisu za set kod vodstva 5:4, Sinner je povratio izgubljeno i vratio se u igru. Talijan je već na idućem servis gemu Španjolca imao set-loptu, ali do osvajanja prvog seta stigao je tek u 13. igri.

Alcaraz je tamo prvi prokockao dvije prilike za zaključenje seta, a Sinner je iskoristio svoju prvu i s 8-6 stigao do vodstva.

U drugom setu i jedan i drugi tenisač su imali nekoliko prilika za oduzeti servis, a prvi je to učinio Alcaraz kod rezultata 4:4. Španjolac je nakon toga uspješno odservirao i izjednačio rezultata na 1-1.

Treći set bio je najduži, a završnica spektakularna. Alcaraz je ponovno prvi napravio break kod rezultata 1:1, ali Sinner je u osmom gemu izjednačio (4:4). Do kraja je Španjolac imao jednu priliku za oduzimanjem servisa koju nije uspio iskoristiti i odluka o pobjedniku pala je u tie-breaku.

Sinner je krenuo sjajno, imao je 3-0 i činilo se da je na putu prema naslovu, ali nakon toga Alcaraz je počeo pronalaziti nevjerojatne udarce, osvojio je sedam poena u nizu i svoj 16. naslovu karijeri.

Španjolac bi pobjedom mogao skočit na drugo mjesto ATP ljestvice, a Sinner će s četiri tisuće bodova više ostati nedodirljiv na tronu. Ovo je sedma pobjeda za Alcaraza u 11. meču protiv Talijana i 16. u 21. finalu.

Sinner također ima 16. titula, a ovo mu je bio četvrti poraza u finalu. Ovaj dvojac sada brže-bolje seli u Šangaj gdje je već krenuo Masters 1000, a reprizu finala iz Pekinga mogli bismo gledati već u polufinalu. test

ATP Peking, finale:
Jannik Sinner (Italija, 1) – Carlos Alcaraz (Španjolska, 2) 7:6 (6), 4:6, 7:6 (3)

FOTO: EPA/ANDRES MARTINEZ CASARES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!