Nogomet

Benfica dočekuje Atletico Madrid koji ove sezone do bodova konstantno dolazi u sudačkoj nadoknadi

Mario Borko • srijeda, 02.10.2024.
Benfica dočekuje Atletico Madrid koji ove sezone do bodova konstantno dolazi u sudačkoj nadoknadi
Foto: EPA

Večeras od 21:00 na rasporedu je drugo kolo Lige prvaka. Atletico Madrid, nakon remija u gradskom derbiju protiv Reala, gostuje u Lisabonu kod Benfice koja je izuzev poraza na startu prvenstva u vrlo dobroj formi...

Prošlo je devet godina otkako su se, prvi i jedini put, Benfica i Atletico Madrid međusobno susreli. U grupi C Lige prvaka, Portugalci su slavili u Madridu, a Španjolci u Lisabonu. Obje su momčadi na startu sezone u vrlo dobroj formi i očekuje nas jedna vrlo neizvjesna utakmica u kojoj nema izrazitog favorita.

Igraj na Benfica - Atletico Madrid na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Benfica je na startu sezone već promijenila trenera. Roger Schmidt nije prošle sezone uspio osvojiti naslov, a nakon poraza na startu prvenstva od Famalicaa i remija kod Moreirensea, klupska je uprava potražiti novo rješenje.

Bruno Lage, koji je trenerski ponikao u Benficinom sustavu, dobio je svoju drugu priliku nakon što je prvi puta od siječnja 2019. do lipnja 2020. vodio prvu momčad. U četiri utakmice otkako se vratio ostvario je četiri pobjede. Tri u prvenstvu bile su vrlo uvjerljive (4:1, 3:0, 5:1), a u međuvremenu su Orlovi slavili i u prvom kolu Lige prvaka kod Crvene zvezde.

Turski dvojac Orkun Kökcü i Kerem Aktürkoglu najraspoloženiji je na startu sezone, a zajedničkim je snagama donio i tri boda u Beogradu. U momčad ije i dalje Angel Di Maria koji je u posljednje dvije utakmice u prvenstvu bio impresivan. Protiv Atletica je Argentinac igrao 14 puta, izgubio je samo dva put, a zabio mu je tri gola i upisao šest asistencija.

Atletico je u devet utakmica i dalje neporažen, a za vikend je bio na korak da izgubi gradski derbi od Reala, ali se spasio u 95. minuti. U prvenstvu Madriđani su četvrti nakon osam kola s četiri pobjede i četiri remija, a na startu Lige prvaka svladali su RB Leipzig s 2:1, također golom u sudačkoj nadoknadi.

Nevjerojatna je povezanost zadnjih minuta i Atletica u ovoj sezoni. Momčad Diega Simeona je čak šest puta zabijala u sučevom dodatku drugog dijela, a četiri puta ti su joj golovi izravno donosili bodove.

Antoine Griezmann oprosti se prije nekoliko dana od reprezentacije, a to je dobra vijest za Atletico u kojem je i dalje ključan igrač. Julian Alvarez stigao je ljetos iz Manchester Cityja kako bi napokon imao zagarantirano mjesto startera, ali za prilagodbu na Madrid treba će mu još malo vremena. Trenutno je na dva gola u osam utakmica.

Mjesto, vrijeme, sudac

Lisabon, Estadio da Luz, 21:00

Sudac: Serdar Gozubuyuk (Nizozemska)

Nedostaju

Benfica: Renato Sanches

Atletico Madrid: Robin Le Normand, Pablo Barrios, Cesar Azpilicueta

Prošli dvoboj

Posljednji susret zbio se 2015. u grupnoj fazi Lige prvaka. Atletico je slavio u Lisabonu s 1:2.

Prognoza

Favorita nema, ali blaga prednost je na strani Atletico Madrida. test

FOTO: EPA/Ballesteros

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!