Ostali sportovi

Kolumbijac Molano najbrži u drugoj etapi CRO Racea

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 02.10.2024.
Kolumbijac Molano najbrži u drugoj etapi CRO Racea
Foto: Zvonko Kucelin/HINA

Iza nas je druga etapa biciklističke utrke CRO Race. Dionicu od 114 i pol kilometara kao pobjednik je odvozio Juan Sebastian Molano iz UAE Team Emiratesa...

Kolumbijac Juan Sebastian Molano (UAE Team Emirates) pobjednik je druge etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke CRO Race vožene od Biograda na Moru do Novalje u dužini od 114.5 kilometara.

Igraj na Europsku ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Molano je u završnom sprintu bio uspješniji od Talijana Giovannija Lonardija (Polti-Kometa) koji je drugi dan zaredom završio kao drugoplasirani te trećeplasiranog Australca Sama Welsforda (Red Bull-BORA-Hansgrohe).

S novih šest sekundi bonifikacije za drugo mjesto u etapi Lonardi je preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu s dvije sekunde prednosti ispred drugog Norvežanina Alexandera Kristoffa (Uno-X Mobility), odnosno šest sekundi ispred trećeg Australca Cyrusa Monka (Q36.5).

Lonardi je preuzeo i vodstvo u redoslijedu za plavu majicu namijenjenu najboljem sprinteru, sada ima 40 bodova, tri više od drugog Kristoffa, dok je zelenu majicu namijenjenu najboljem penjaču zadržao Nizozemac Axel van der Tuuk (Metec-Solarwatt p/b Mantel).

Ubrzo nakon starta u Biogradu na Moru u vodstvu se izdvojila skupina od pet vozača, Hrvat Nicolas Gojković (Adria Mobil), Nizozemac Axel van der Tuuk (Metec-Solarwatt p/b Mantel), Slovenac Dan Andrej Tomšič (Adria Mobil) te Poljaci Piotr Pekala (Santic-Wibatech) i Maksymilian Radosz (Mazowsze Serce Polski). Taj je peterac stvorio najveću prednost od 2:30 minuta, a na prolaznom cilju u Zadru prvi je bio Zadranin Gojković, ispred Van der Tuuka i Radosza.

Ipak, taj inicijalni bijeg nije dugo trajao, peloton ga je uhvatio 70-ak kilometara prije cilja, odnosno neposredno prije početka uspona na Joviće.

Prilikom uspona na Joviće formirao se novi bijeg u kojem su se našli Poljak Pawel Bernas (Mazowsze Serce Polski), Čeh Daniel Turek (ATT Investments) i Nijemac Kim Heiduk (INEOS Grenadiers) pa je prvi brdskim ciljem prošao Bernas ispred Heiduka i Tureka. Iako su se tom trojcu prilikom spusta pridružili Van der Tuuk i Nizozemac Jelle Johannik (TDT-Unibet), niti drugi bijeg dana nije bio uspješan već je uhvaćen nakon 15-ak kilometara.

Osobito aktivna momčad u drugoj etapi bio je poljski sastav Mazowsze Serce Polski, i u trećem bijegu imali su svog predstavnika Jakuba Kaczmareka koji se uoči prelaska Paškog mosta izdvojio iz pelotona zajedno s Nizozemcem Casperom van der Woudeom (Metec-Solarwatt p/b Mantel).

Taj je dvojac uspio stvoriti najveću prednost od 1:20 minuta pa je na drugom prolaznom cilju u Pagu prvi je bio Kaczmarek ispred Van der Woudea, dok je jednu preostalu sekundu bonifikacije za treće mjesto osvojio Britanac Fred Wright (Bahrain Victorious). Uslijedio je i brdski cilj Gradac kojim je prvi prošao Van der Woude ispred Kaczmareka, dok je prvi iz pelotona tom točkom prošao Van der Tuuk koji je tako osvojio dodatna dva boda i učvrstio svoje vodstvo u poretku za zelenu majicu namijenjenu najboljem penjaču.

Predvođen momčadi INEOS Grenadiers peloton je uhvatio posljednju dvojicu bjegunaca 24 kilometra prije cilja. Predvođen momčadi INEOS Grenadiers peloton je uhvatio posljednju dvojicu bjegunaca 24 kilometra prije cilja te je krenula priprema za završni sprint.

Treća etapa vozit će se u četvrtak od Otočca do Opatije u dužini od 154 kilometra. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!