Tenis

Veliki preokret Prižmića i pobjeda protiv Gasqueta!

Petar Jenjić • srijeda, 02.10.2024.
Veliki preokret Prižmića i pobjeda protiv Gasqueta!
Foto: EPA

Dino Prižmić plasirao se u četvrtfinale Challengera u Mouilleronu nakon što je u tri seta svladao iskusnog Richarda Gasqueta...

Lijepu pobjedu upisao je Dino Prižmić koji je imao set i break zaostatka protiv Richarda Gasqueta, a zatim i minus od 2:0 u trećem setu, ali ipak je na koncu uspio izvući meč u svoju korist.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio je to dvoboj osmine finala Challengera u Mouilleron-Le-Captifu koji je trajao dva sata i 26 minuta. Ovo im je bio drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda hrvatskog tenisača. Završilo je 6:7, 7:5, 6:3.

Prvi je set odlučen u tie-breaku , u kojem je Pržmić imao jednu set loptu na protivnikov servis, no Gasquet je uspio izboriti 13. igru. Francuz je vodio sa 6:5 i 7:6, Prižmić je imao vodstvo 8:7, ali svoju treću set loptu iskoristio je Gasquet za konačnih 10:8.

Odmah na otvaranju drugog seta Gasquet je stigao do breaka i vodstva 2:0, ali je Prižmić odmah odgovorio na isti način. Kod 5:5 hrvatski tenisač oduzeo je prvo servis protivniku, a zatim i odservirao za 1-1 u setovima.

I u trećem setu Gasquet je stigao do breaka i vodstva od 2:0, ali Prižmić je uzvratio s dva uzastopno oduzeta servisa, a na koncu napravio još jedan za pobjedu.

U četvrtfinalu će igrati protiv još jednog Francuza, ali ne zna točno kojega. Svoj meč osmine finala tek trebaju odigrati Sascha Gueymard Wayenburg i Antoine Escoffiertest

Mouilleron-Le-Captif, osmina finala:
Richard Gasquet - Dino Prižmić 7:6 (8), 5:7, 3:6

FOTO: EPA/Sander Koning

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!