Ostali sportovi

Mladost poražena u Innsbrucku, Austrijanci visoko slavili

Sportnet, Petar Jenjić • srijeda, 02.10.2024.
Mladost poražena u Innsbrucku, Austrijanci visoko slavili
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Odbojkaši Mladosti upisali su poraz u tri seta u sklopu drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Na gostovanju kod Innsbrucka nije bilo prevelike šanse...

Austrijska momčad Hypo Tirol Innsbruck pokazala se, u prvom susretu drugog kruga kvalifikacija za ulazak u grupnu fazu CEV Lige prvaka, prejakom u ovom trenutku za hrvatskog prvaka Mladost. Poraženi su Zagrepčani nakon samo 65 minuta čiste igre sa 0:3 (25-16, 25-14, 25-18) pa će svoju priliku morati potražiti idućeg tjedna u uzvratu, u četvrtak u Domu odbojke.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od starta je malo toga funkcioniralo u redovima Mladosti, nikako nisu uspijevali povezati konce igre, očito i impresionirani dobro popunjenom dvoranom, ali i sjajnim internacionalnim sastavom austrijske momčadi. Krenulo je ritmom 3-1, domaćin tri poena, gost jedan, i sve tako, do 9-3. Do tada je već trener Mladosti Radovan Gačić potrošio oba time-outa, u svakom se ljuteći na svoje pulene sve više.

Nije pomoglo, do kraja seta domaćin bez većih poteškoća za 22 minute dobija set s 25-16. U tom periodu igre Mladost niti jednom nije imala pozitivan rezultat, ali niti u drugom, u kojem su tek imali egal kod 1-1.

U tom drugom setu bio je gotovo pa isti rezultatski scenarij kao u prvom, Gačić je već do 8:2 potrošio obje minute odmora. Mijenjao je sastav, do kraja izvrtio sve igrače na terenu, ali bez većih uspjeha. Domaćin je tu došao i do najveće prednosti od +12 (23-11).

Tek se u trećem setu Mladost oslobodila pritiska koji si je sama stvorila, i zaigrala ga donekle koncentrirano. Rezultiralo je to rezultatskim priključkom veći dio seta, pa su tako dva puta i bili u egalu, kod 9-9, nakon mini serije 3-0 te kod 13-13. Nažalost, nisu uspjeli preokrenuti rezultat i natjerati domaćina na nervozu i pogreške. A baš su pogreške na kraju bile najizraženiji faktor koji je presudio Mladosti, po setovima 9-7-7 pogrešaka puno je previše s ovakvim suparnikom koji je sveukupno do kraja imao tek 11 (4-3-3) pogrešaka.

Nakon 15-13 i minute odmora Mladosti, kojom je Gačič pokušao zaustaviti nalet domaćih, Innsbruck stiže do 10-14, nakon 5-0 serije. Nedostižno za Mladost, koja će u uzvratu morati definitivno pokazati više, a baš je treći set pokazatelj da to mogu i znaju.

Statistika će kasnije naznačiti da je domaćin imao bolji napad (39-30), blok (10-5) te servis (3-2).

Đorđe Jovović s 11 poena najučinkovitiji kod Mladosti, Spyridon Chandrinos dodao je sedam, Clemens Ecker i Nikola Đurović pet, Mario Močić četiri, Marko Repek četiri te Sven Jakopec i Stipe Perić po jedan.

Kod domaćina najviše Brazilac Pedro Henrique Frances, 16 poena (šest blokova i as). test

Liga prvaka, kvalifikacije:
Tirol Innsbruck - HAOK Mladost 3:0 (25-16, 25-14, 25-18)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!