Nogomet

Izbornik Dalić aktivirao pretpoziv Marcu Pašaliću za dvoboje Lige nacija

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 03.10.2024.
Izbornik Dalić aktivirao pretpoziv Marcu Pašaliću za dvoboje Lige nacija
Foto: Damir Senčar/HINA

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je nastavak natjecanja u Ligi nacija, a na okupljanje u ponedjeljak pozvan je i Marco Pašalić koji je dosad bio na pretpozivu.

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, aktivirao je pretpoziv krilnom napadaču Rijeke Marcu Pašaliću, koji će se priključiti momčadi za skorašnje susrete protiv Škotske i Poljske u Ligi nacija.

Igraj na utakmice Lige A Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski nogometaši će se okupiti 7. listopada u Zagrebu gdje će trenirati do utakmice sa Škotskom koja je na rasporedu 12. listopada u 18 sati na maksimirskom stadionu. Potom reprezentacija putuje u Varšavu gdje će 15. listopada odigrati utakmicu protiv Poljske.

Pašalić je za hrvatsku reprezentaciju nastupio pet puta uz jedan pogodak, a bio je i dio momčadi na Europskom prvenstvu ovog ljeta u Njemačkoj. U dresu Rijeke 24-godišnji Pašalić je ove sezone odigrao 15 utakmica u svim natjecanjima, pri čemu je postigao tri pogotka i upisao tri asistencije.

Nakon dva kola u skupini 1 Lige A Hrvatska dijeli drugo mjesto s Poljskom s tri osvojena boda. Prvoplasirani Portugal je stopostotan nakon dvije domaće utakmice u rujnu, dok je Škotska na dnu ljestvice bez bodova. Prve dvije reprezentacije izborit će četvrtfinale Lige nacija, posljednja momčad ispasti u Ligu B, dok će trećeplasirana doigravati za ostanak u Ligi A. test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!