Nogomet

Kramarićev suigrač preuzima ulogu prvog vratara njemačke reprezentacije

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 03.10.2024.
Kramarićev suigrač preuzima ulogu prvog vratara njemačke reprezentacije
Foto: EPA

Njemački izbornik Julian Nagelsmann u četvrtak je imenovao vratara Hoffenheima Olivera Baumanna kao zamjenu za vratara Marc-Andréa Ter Stegena na golu Mannschafta za sljedeće dvije utakmice Lige nacija u listopadu.

Njemačka idućeg petka putuje u Bosnu i Hercegovinu, a 14. listopada u Münchenu dočekuje Nizozemsku bez svog startnog vratara, ozlijeđenog, u skupini A3 u kojoj nakon dva kola zauzima prvo mjesto.

Igraj na utakmice Lige A Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ter Stegen je ozlijedio koljeno u rujnu i mora pauzirati do kraja sezone, a budući je dugogodišnji starter Manuel Neuer u kolovozu objavio kraj reprezentativne karijere, 34-godišnji Baumann bi konačno mogao odigrati svoju prvu utakmicu za njemačku reprezentaciju.

On je prvi put pozvan u njemačku momčad 2020., ali tada nije igrao.

Njemački mediji nagađali su o povratku Neuera, no svjetski prvak iz 2014. u subotu je rekao da je njegova odluka konačna, dodavši da Njemačka "ne mora brinuti" jer ima nekoliko dobrih vratara.

Vratar RB Salzburga Janis Blaswich i vratar Stuttgarta Alexander Nübel su drugi i treći vratar reprezentacije.

Nagelsmann je također prvi put pozvao 29-godišnjeg napadača Borussije Mönchengladbach Tima Kleindiensta, koji je zamijenio ozlijeđenog centarfora West Hama Niclasa Füllkrugatest

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!