Automoto

WRC se vraća u Hrvatsku 2026. godine, prikupljena sva potrebna dokumentacija

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 03.10.2024.
WRC se vraća u Hrvatsku 2026. godine, prikupljena sva potrebna dokumentacija
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kao što je i najavljeno, WRC se vraća u Hrvatsku. U 2025. godini nije u kalendaru, ali sva jamstva i dokumentacija su pripremljeni i elitni reli vozači ponovno će biti u Hrvatskoj 2026. godine...

Prikupljena je sva potrebna dokumentacija za održavanje Europskog i Svjetskog rally natjecanje u Hrvatskoj od 2025. do 2027. godine. U narednim danima očekuje se i službeno potpisivanje ugovora hrvatskog organizatora rally natjecanja i WRC promotora te početak priprema.

"Zahvaljujući kompletiranoj dokumentaciji te izdanim garancijama možemo već sada najaviti kako Hrvatska nastavlja biti domaćin najboljim rally vozačima i posadama današnjice. U Hrvatsku 2025. dovodimo Europsko rally prvenstvo, a zatim se 2026. i 2027. vraća svjetsko prvenstvo WRC Croatia Rally. Zahvaljujemo svim institucijama na podršci, osobito Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu turizma i sporta koji su prepoznali vrijednost ovog automobilističkog događaja za Hrvatsku", izjavio je izjavio je Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja i dodao:

"Već danas, zajedno s WRC promotorom te našim lokalnim partnerima, županijama i općinama započinjemo dogovora oko pripreme i izvršne organizacije natjecanja. Zahvaljujemo na nastavku podrške Gradu Zagrebu kao i Hrvatskom auto i karting savezu kao važnim partnerima ovih događaja", izjavio je Šaškin.

Naime, na današnjoj sjednici Vlade donesene je Odluka o davanju suglasnosti Vlade RH za isticanje kandidature te zaključak za sufinanciranje Europskog prvenstva u Rallyju (ERC) 2025. i Svjetskog prvenstva u Rallyju WRC za 2026. i 2025. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoOstalo
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!