Rukomet

Cindrić zabio pet golova, njegov Veszprem svjetski klupski prvak!

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 03.10.2024.
Cindrić zabio pet golova, njegov Veszprem svjetski klupski prvak!
Foto: Damir Senčar/HINA

Luka Cindrić postigao je pet pogodaka za mađarski Veszprem koji je osvojio naslov svjetskog klupskog prvaka. U finalu je bio bolji od Magdeburga...

Rukometaši Veszprema pobjednici su 17. izdanja Super Globea, Svjetskog klupskog prvenstva rukometaša u Kairu nakon što su u finalu nakon produžetaka pobijedili dvostrukog branitelja naslova Magdeburg s 34:33.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mađarskom sastavu to je prva titula klupskog prvaka svijeta, a rekorder je i dalje Barcelona s pet naslova.

Bilo je to sjajno finale. Veszprem je bolje otvorio susret povevši sa 3:0, no Magdeburg je uzvratio, sredinom prvog dijela Nijemci su imali 12:9, no na poluvrijeme su otišli s golom viška (14:13).

U drugom dijelu mađarski sastav je u nekoliko navrata imao četiri razlike (22:18, 23:19, 24:20), ali je Magdeburg polako smanjivao zaostatak izjednačivši na 28:28 golom Lukasa Mertensa minutu prije kraja.

Veszprem je imao zadnji napad, ali Nedim Remili nije uspio zabiti. Mađari su u produžetku poveli s dva razlike, 33:31, imali su i 34:32, a Magdeburg je uspio tek smanjiti na konačnih 34:33.

Mađarski sastav su do naslova pobjednika predvodili Francuzi Fabregas s devet i Remili s osam golova, dok su naš Luka Cindrić, a zatim Christian Descat i Mikita Vailipau zabili po pet golova. Rodrigo Corrales je sakupio 14 obrana.

U redovima njemačkog sastava najefikasniji su bili Omar Magnusson sa sedam i Albin Lagergren sa šest golova. test

Svjetsko klupsko prvenstvo, finale:
Veszprem - Magdeburg 34:33 (nakon produžetaka)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!