Ostali sportovi

Jedriličar i atletičarka austrijski sportaši godine, vrhunac priredbe nagrada za Dominica Thiema

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 04.10.2024.
Jedriličar i atletičarka austrijski sportaši godine, vrhunac priredbe nagrada za Dominica Thiema
Foto: EPA

Jedriličar Valentin Bontus i atletičarka Victoria Hudson najbolji su austrijski sportaši godine u izboru Udruge sportskih novinara Sports Media Austria (SMA).

Bontus je u kolovozu osvojio zlatnu olimpijsku medalju u disciplini formula kite, te broncu na Svjetskom prvenstvu.

"Sve ovo mi je još pomalo nadrealno," kazao je 23-godišnjak koji je slavio ispred skijaša skakača Stefana Krafta i alpskog skijaša Manuela Fellera.

U ženskoj konkurenciji slavila je europska prvakinja u bacanju koplja Victoria Hudson.

"Bilo mi je jako dobro u Rimu, ne tako dobro u Parizu, a sada mi je opet jako dobro," rekla je Hudson sa smiješkom. Druga je bila skijašica Cornelia Hutter, a treća penjačica i osvajačica brončane olimpijske medalje Jessica Pilz.

Kod ekipa slavila je jedriličarska posada 470 Lara Vadlau - Lukas Maahr ispred austrijske nogometne reprezentacije i nogometnog prvaka Sturma, dok je najbolji stručnjak penjački trener Kilian Fischhuber.

Vrhunac gala priredbe u Beču bila je posebna nagrada za tenisača Dominica Thiema, koji završava karijeru. Kad je izašao na pozornicu, u prostoriji su uslijedile ovacije za pobjednika US Opena 2020.

"Veliko hvala svima koji su ovo omogućili. Ovo je apsolutni san," rekao je Thiem, koji će svoj posljednji turnir na ATP touru odigrati za tri tjedna u Wiener Stadthalle.

Nagradu mu je uručila nogometna zvijezda David Alaba koji se biranim riječima zahvalio Thiemu.

"Bio sam fasciniran koliko je bio ambiciozan, vrlo inspirativan. Govorim u ime mnogih ljudi u Austriji da je on doista bio inspiracija. Možete biti vrlo ponosni na svoju karijeru," kazao je Alaba.

Osvajači paraolimpijskih medalja Natalija Eder (bronca u bacanju koplja) i Thomas Fruhwirth (dvije srebrne medalje na ručnom biciklu) najbolji su parasportaši. test

FOTO: EPA/SALVATORE DI NOLFI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!