Nogomet

Novi australski izbornik uspio nagovoriti Luonga na povratak u reprezentaciju

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 04.10.2024.
Novi australski izbornik uspio nagovoriti Luonga na povratak u reprezentaciju
Foto: EPA

Novi australski nogometni izbornik Tony Popovic nagovorio je veznjaka Ipswich Towna Massima Luonga (32) na povratak u reprezentaciju kako bi pomogao u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026.

Luongo je napustio "Socceroose" prošlog prosinca, međutim novi izbornik Tony Popovic uspio ga je nagovoriti na povratak nakon što se Australija našla u teškoj situaciji u kvalifikacijama za idući World Cup.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trenutačno je peta u skupini C azijskih kvalifikacija s jednim bodom, a dvije najbolje momčadi u skupini automatski će se kvalificiraju za SP u Sjevernoj Americi. Trenutačno vodi Japan sa šest bodova, dok Saudijska Arabija ima četiri boda. Ispred Australije su i Bahrain (3), te Indinezija (2). Na začelju je Kina, koju vodi Branko Ivanković, bez bodova.

Luongo je u dresu australske vrste upisao 45 nastupa i postigao šest golova. Trenutačno je član Ipswich Towna, a igrao je i za Middlesbrough Sheffield Wednesday, Queens Park Rangers, Swindon Town....

"Na početku smo uzbudljivog puta i čast je voditi ovu skupinu igrača. Ovaj "prozor" u listopadu nudi izvrsnu priliku kako bi pokazali veliki napredak, kako u našoj želji tako i u kvaliteti naše igre," kazao je Popovic.

U idućem kolu Australija će 10. listopada ugostiti Kinu, a pet dan kasnije gostuje u Japanu. test

FOTO: EPA/Noushad Thekkayil

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!