Tenis

Sabalenka iznenađujuće ispala, Zheng u Roller coasteru bolja od mlade Ruskinje

Mario Borko • petak, 04.10.2024.
Sabalenka iznenađujuće ispala, Zheng u Roller coasteru bolja od mlade Ruskinje
Foto: EPA

Saznali smo posljednje dvije polufinalistice WTA turnira u Pekingu. Glavna favoritkinja Arina Sabalenka zaustavljena je od Čehinje Karoline Muchove u tri seta. Osvajačica zlata iz Pariza porazila je Miru Andrejevu u meču u kojem su obje tenisačice imale nevjerojatne amplitude...

Prva nositeljica teniskog turnira WTA 1000 u Pekingu s nagradnim fondom od osam milijuna eura, Arina Sabalenka, iznenađujuće je ispala u četvrtfinalu i prekinula niz od 15 pobjeda.

Igraj na mečeve parova u Šangaju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bolja od Bjeloruskinje, druge igračice svijeta, bila je 49. na WTA ljestvici Čehinja Karolina Muchova. Dvadesetosmogodišnja Muchova slavila je pobjedu nakon tri seta sa 7:6 (5), 2:6, 6:4.

U vrlo uzbudljivom meču, Muchova je bolju igru na startu okrunila osvajanjem seta, iskoristivši tek četvrtu set-loptu, drugu u tie-breaku. U drugom je Sabalenka izdominirala, činilo se da će nastaviti niz nepobjedivosti, ali je u odlučujućem setu čak tri puta ispuštala početni servis i na kraju izgubila.

Sabalenka je u Kini igrala s nizom od 15 pobjeda, osvojila je turnir u Cincinnatiju krajem kolovoza, a potom i posljednji Grand Slam sezone, US Open prošli mjesec. Čehinji je ovo drugo polufinale WTA turnira iz serije 1000, 2023. je igrala je finale Cincinnatija, a iste je godine bila i finalistica Roland-Garrosa.

Qinwen Zheng nastavila je fenomenalnu formu koja je krenula nakon Wimbledona. U uzbudljivom meču nadjačala je 17-godišnju Miru Andrejeva koja je dobila prvi set, ali je na kraju ipak izgubila sa 7:5, 0:6, 4:6.

Andrejeva je na putu do četvrtfinala izbacila Donnu Vekić. U prvom setu Ruskinja je imala 4:0, Zheng je preokrenula na 5:4, ali Andrejeva ipak osvaja set sa 7:5.

Kineskinju prokockano nije pokolebalo i za samo 33 minute izjednačila je rezultat bez izgubljenog gema u drugom setu. Andrejeva je u odlučujućem setu dva puta imala prednost breaka, vodila je 4:2, ali je nakon toga ponovno neobjašnjivo stala i ostala bez prvog polufinala na turniru iz ove serije.

S druge strane za Zheng je ovo uspjeh karijere na turnirima iz WTA serije 1000. Finalistica završnice sezone, Australian Opena i osvajačica zlata iz Pariza prvi je puta u karijeri preskočila četvrtfinalu stepenicu.

U polufinalu će igrati protiv Muchove, a drugi polufinalni par čine Coco Gauff i Paula Badosatest

WTA Peking, polufinale:
Arina Sabalenka (Bjelorusija, 1) - Karolina Muchova (Češka) 6:7 (5), 6:2, 4:6
Qinwen Zheng (Kina, 5) – Mira Andrejeva (Rusija, 17) 5:7, 6:0, 6:4

FOTO: EPA/ANDRES MARTINEZ CASARES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!