Tenis

Prižmić u Francuskoj pobijedio i trećeg Francuza, a još mu samo jedan stoji na putu do finala

Mario Borko • petak, 04.10.2024.
Prižmić u Francuskoj pobijedio i trećeg Francuza, a još mu samo jedan stoji na putu do finala
Foto: Ivana Ivanović/HINA

Hrvatski tenisač Dino Prižmić pobijedio je u četvrtfinalu Challengera u Mouilleron-Le-Captifu u tri seta Francuza Saschu Gueymarda Wayenburga. Prizmić je izborio svoje prvo polufinale sezona, a tamo ga čeka prvi nositelj turnira...

Odlične vijesti stižu iz francuskog Mouilleron-Le-Captifa gdje je Dino Prižmić na tamošnjem Challengeru sa 6:4, 4:6, 6:3 pobijedio domaćeg predstavnika Saschu Gueymarda Wayenburga.

Igraj na mečeve parova u Šangaju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Meč je trajao sat i 58 minuta, a u prvom setu presudio je jedan izgubljeni servis. Oba su tenisača vrlo sigurno držali svoj početni udarac, a onda je Francuz pukao pod pritiskom kod vodstva 5:4 za Prižmića i tako ispustio set iz ruku.

U drugom setu vidjeli smo sličnu situaciju, ali potpuno obrnut scenariji. Gueymard Wayenburg je odmah na startu oduzeo servis hrvatskom tenisaču i tu je prednost držao do kraja seta kojeg je zaključio sa 6:4.

I u odlučujućem je bilo rezultatski vrlo tijesno, ali Prižmić je napravio break kod 2:1 i nakon toga mirno sa 6:3 izborio prvo polufinale ove sezone.

Prižmić je oduševio na Australian Openu gdje protiv Novaka Đokovića osvojio set, ali se nakon toga mučio s ozljedama i kontinuitetom. Na putu do četvrtfinala svladao je dvojicu Francuza Lucasa Poullaina i veterana Richarda Gasqueta.

Za finale će igrati protiv još jednog Francuza, prvog nositelja Quentina Halysa. Prižmić je trenutno 317. na ATP ljestvici, a ulaskom u finale vratio bi se u društvo 300 najboljih. Renking karijer 19-godišnjem tenisaču je 155. mjesto. test

Challenger Mouilleron-Le-Captifu, četvrtfinale:
Dino Prižmić (Hrvatska) - Sascha Gueymard Wayenburg (Francuska) 6:4, 4:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!