Tenis

Mektić i Koolhof preskočili prvu prepreku u Šangaju i zakazali susret s Dodigom

Mario Borko • subota, 05.10.2024.
Mektić i Koolhof preskočili prvu prepreku u Šangaju i zakazali susret s Dodigom
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Dobre vijesti stižu iz Šangaja gdje je hrvatski tenisač Nikola Mektić u paru s Nizozemcem Wesleyem Koolhofom izborio drugo kolo Mastersa u kojem će igrati protiv Ivana Dodiga koji je još u petak s Rohanom Bopannom prošao prvu prepreku...

Hrvatski tenisač Nikola Mektić i njegov partner Nizozemac Wesley Koolhof uspješno su se plasirali u drugo kolo ATP turnira u Šangaju nakon što su nakon sata i 24 minute igre sa 6:3, 3:6, 10:4 pobijedili francusko-američki par Arthur Fils i Ben Shelton.

Igraj na mečeve parova u Šangaju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom setu Mektić i Koolhof su dva puta oduzimali servis protivnicima, a ključan je bio break kod rezultata 4:3 nakon kojeg su osvojili set sa 6:3. U drugom setu sve je bilo na strani Flisa i Sheltona koji su uz dva breaka vrlo brzo izjednačili rezultata na 1-1 u setovima.

U super tie-breaku Mektić i njegov partner su nakon vodstva 5-4 osvojili pet uzastopnih poena i tako izvojevali pobjedu.

Za prolaz u treće kolo Mektić će se boriti protiv Ivana Dodiga koji je još u petak u paru s Indijcem Rohanom Bopannom svladao španjolski par Pabla Carrena Bustu i Pedra Martineza.

Mektić u Šangaju do sada samo jednom prošao prvo kolo, a tada je (2018.) zaustavljen u četvrtfinalu. Dodig je, sad već davne, 2013. osvojio Šangaj, a još je pet puta gubio u četvrtfinalu. test

ATP Šangaj, parovi 1. kolo:
Mektić/Koolhof (Hrvatska/Nizozemska) – Flis/Shelton (Francuska/SAD) 6:3, 3:6, 10:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!