Ostali sportovi

Drugi dan na Zagreb Openu uspješno okončan unatoč teškim uvjetima

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 05.10.2024.
Drugi dan na Zagreb Openu uspješno okončan unatoč teškim uvjetima

Iza nas je i drugi dan trećeg izdanja Zagreb Opena, međunarodnog natjecanja u dresurnom i preponskom jahanju koje se svake godine u listopadu održava na zagrebačkom hipodromu, a koji je, unatoč upornoj kiši i otežanim uvjetima, protekao iznimno uspješno.

Ovaj, sada već tradicionalni turnir, iz godine u godinu privlači sve veći broj natjecatelja iz Lijepe Naše, ali i okolnih zemalja. Danas je teren bio posebno izazovan zbog mokre podloge koja je zahtijevala dodatnu vještinu i koncentraciju od jahača i njihovih konja. Ipak, svi natjecatelji su pokazali vrhunsku formu i uspješno odradili svoje programe i parkure te bez ijednog pada s konja ili ozljede, čime su potvrdili svoju izvrsnu pripremljenost.

"Jako smo zadovoljni tijekom natjecanja. Posebno nas raduje veliki broj nastupa mladih jahača kojih svake sezone ima sve više i više. To je dokaz da smo na dobrom putu u razvoju konjičkog sporta u Zagrebu, ali i u cijeloj Hrvatskoj. Nastavit ćemo aktivno promovirati ovaj prekrasan sport kako bismo bili bok uz bok razvijenim zemljama kao što su Njemačka, Belgija, Italija i druge", poručio je predsjednik Zagrebačkog konjičkog saveza Damir Đelmić.

Sutrašnji dan donosi vrhunac natjecanja uz povoljnije vremenske uvjete s najavom sunčanog dana. Osim vrhunskih sportskih nastupa, posjetitelji će moći uživati u brojnim dodatnim sadržajima. Za najmlađe će biti postavljeni zabavni napuhanci, a osim toga će imati priliku besplatno jahati konje u periodu od 11 do 15 sati.

Organizatori pozivaju sve građane i stanovnike Zagreba da dođu i provedu još jedan uzbudljiv dan uz konje, zabavu i sport na zagrebačkom hipodromu, uz besplatan ulaz. Natjecanje počinje u 9 sati, dok se završetak natjecanja očekuje oko 17:00 sati. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!