Ostali sportovi

Korent druga, Šulekić treća u ukupnom poretku Challenge kupa

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 06.10.2024.
Korent druga, Šulekić treća u ukupnom poretku Challenge kupa

Prvog finalnog dana Svjetskog gimnastičkog kupa u Szombathelyju, posljednje postaje ovogodišnjeg izdanja Svjetskog kupa, nastupile su dvije hrvatske predstavnice. Tijana Korent na preskoku bila je peta, a Sara Šulekić na dvovisinskim ručama osma.

U finalu preskoka Tijana Korent nastupala je druga, iza Austrijanke Leni Bohle. 35-godišnja Čakovčanka bila je na razini jučerašnjih kvalifikacija, dobila je ocjenu 12.816, te je završila peta. U ukupnom poretku Svjetskog Challenge kupa na preskoku Korent je završila druga s 59 osvojenih bodova, devet manje od pobjednice Mađarice Grete Mayer.

"Nažalost, zbog ozljede koja me još uvijek muči i djelomično koči u izvođenju, skokovi nisu bili baš na razini za medalju. Peto mjesto je tu, ne mogu se žaliti, stvarno sam sretna i ponosna da sam uopće došla ovdje nakon ovakve ozljede i toliko dugačke pauze preko ljeta i spremila se u tako kratkom vremenu. Prezadovoljna sam s drugim mjestom na svjetskoj rang listi i to samo pokazuje da sam i dalje u vrhu, da i dalje bez obzira na godine mogu konkurirati i to je nešto što me iznimno veseli i na što sam i više nego ponosna. Zadovoljna sam sa činjenicom da sam na sva četiri Svjetska Challenge kupa na kojima sam nastupila ove sezone - u Osijeku, Varni, Kopru i Szombathelyju - ušla u finale. U Kopru sam osvojila i srebrnu medalju. Cijela sezona je generalno bila sasvim u redu, bilo je tu većih i manjih ozljeda s kojima sam se morala nositi. To je jednostavno tako u sportu i općenito. Vraćam se doma ponovno na terapije, na rehabilitaciju, i onda dalje na pripreme."

U finalu dvovisinskih ruča Sara Šulekić koja je nastupala prva imala je dosta problema. Članica ZTD-a Hrvatski Sokol pala je sa sprave prilikom izvođenja prvog elementa te je u konačnici zauzela osmo mjesto s ocjenom 10.933. Šulekić je u poretku dvovisinskih ruča završila treća iza Francuskinje Melanie De Jesus Dos Santos i Slovenke Lucije Hribar. Šulekić će iz ove sezone posebno pamtiti odličan nastup u Osijeku i osvojeno drugo mjesto.

"Nažalost, finale nije prošlo najbolje za mene. Pala sam te sam zbog toga završila na osmom mjestu. Bez obzira na to, sretna sam da sam sudjelovala na ovom natjecanju i imala svoju priliku. Općenito sam sa cijelom sezonom jako zadovoljna, puno sam napredovala i puno sam toga iskusila. Zahvalna sam na svemu što sam prošla i nadam se da će u budućnosti biti još i bolje. Sada se vraćam treninzima i nastavljam raditi kako bih uspjela pojačati svoju vježbu."

U nedjelju, drugog finalnog dana, Tina Zelčić nastupa na gredi. U istoj disciplini za postolje će se boriti i Mila Prpić. Mlada Riječanka osim na gredi nastupit će i na parteru. Finale grede počinje u 15 sati, a finale partera u 15.55. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!