Nogomet

Slaven Belupo bio je upozorenje, Dinamo u Varaždinu mora zaboraviti Ligu prvaka

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.10.2024.
Slaven Belupo bio je upozorenje, Dinamo u Varaždinu mora zaboraviti Ligu prvaka
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

U prvom današnjem susretu SuperSport HNL-a sastaju se Varaždin i Dinamo. Varaždinci su ove sezone više puta pokazali koliko su opasan protivnik, a Dinamo ima već jedno vrlo neugodno iskustvo s gostovsnja nakon Lige prvaka i to u Koprivnici gdje je teško stradao protiv Slaven Belupa...

Iako je sada situacija podosta drugačija, Dinamo nakon Lige prvaka mora biti potpuno fokusiran na ono što ga čeka u prvenstvu i dvoboj protiv Monaca mora ostaviti iza sebe. Prošli takav slučaj bio je veliko upozorenje za Modre, nakon ružnog poraza od Bayerna, Dinamo je gostovao u Koprivnici i također je visoko poražen od Slaven Belupa.

Igraj na Varaždin - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sada dolazi ipak u boljem raspoloženju, remizirao je protiv Monaca u utakmici na koju može biti ponosan, ali tu utakmicu mora ostaviti iza sebe jer Šego i ekipa prijete i učinit će sve da dođu do iznenađenja.

Nenad Bjelica definitivno je vratio Dinamo na pravi put, momčad koja je bila teško uzdrmana i u vrlo teškom stanju, pokazala je protiv Lokomotive i Monaca koliko se može podići i promijeniti u vrlo kratko vrijeme. Bjelica je odmah kada je dolazio najavio kako će biti teško raditi neke velike taktičke promjene u kratko vrijeme, ali da se puno može napraviti već razgovorom i to se potvrdilo.

U oba susreta Modri su izgledali motivirano, pružili su s te strane puno više nego u svim susretima nakon prolaska u Ligu prvaka i pobjede u gostima kod Qarabaga. Bjelica nije tip koji će se zadovoljiti s dvije-tri dobre utakmice i tražit će od momčadi ponavljanje takvih "gladnih" nastupa u kontinuitetu.

Protiv Varaždina Dinamo ako želi do pobjede, morat će biti pravi. Varaždinci su vrlo neugodan protivnik, nisu bez razloga prvi na ljestvici iza odmaklih Rijeke, Hajduka i Dinama, primili su samo četiri pogotka ove sezone i jedino je Rijeka primila manje.

Ono što je problem Varaždina je neefikasnost. Postigao je samo šest golova, a najbolji strijelac Varaždinaca, Dimitar Mitrovski u posljednje vrijeme ipak je pao u formi. Michele Šego trenutno je najopasniji i izgleda najbolje, a Marko Dabro je u velikoj golgeterskoj krizi. Bez obzira na to, pred Dinamom je ozbiljan i neugodan posao u kojem mora pokazati pravo lice ako želi pobjedu.

Što su rekli

Nikola Šafarić, trener Varaždina: "Čestitam Dinamu na sjajnom nastupu u Ligi prvaka, stvarno je odigrao vrhunski i šteta što nije nagrađen s tri boda. Ponovno su nam pokazali zašto su toliko godina prvaci i zašto su naša najbolja momčad. Čeka nas teška i zahtjevna utakmica, trebat će nam puno trke, energije i odgovornosti u obje faze igre. Ako želimo do dobrog rezultata, moramo biti kvalitetni od prve do posljednje minute."

Nenad Bjelica, trener Dinama: "Radujemo se novoj utakmici, nakon Monaca smo manje-više dva dana iskoristili za regeneraciju igrača koji su nastupili u toj utakmici, oni ostali odradili su dva dobra treninga. Uglavnom su svi igrači na raspolaganju, dvojica ili trojica imaju manje probleme nakon zadnje utakmice. Ali kao što sam rekao prvi dan kad sam došao, Dinamo ima jako širok i dobar kadar. Možda će šansu dobiti neki koji u prethodnoj utakmici nisu igrali i vjerujem da će odigrati na kvalitetnoj razini. Želimo nastaviti seriju dobrih rezultata i igara. Čeka nas suparnik koji je vrlo stabilan i koji je, uz Rijeku, primio najmanje golova, samo četiri u osam nastupa. To znači da su u šest utakmica sačuvali čistu mrežu što govori o defenzivnoj stabilnosti. Imaju puno kvalitetnih mladih igrača, momčad su s glavom i repom, vodi ih odličan trener Nikola Šafarić koji stvarno radi vrlo dobar posao i na tome mu čestitam."

Mjesto, vrijeme, sudac

Varaždin, stadion Varteks, 16:00

Sudac: Duje Strukan (Split)

Nedostaju

Varaždin: -

Dinamo: Stojković, Mmaee, Pjaca, Perić, Perković (ozljede)

Prošli dvoboji

Prošle sezone susreli su se četiri puta. Prvi dvoboj završen je 1:1 uz gol Emrelija u 94. minuti, a u ostala tri susreta Dinamo je tijesno slavio, dva puta po 1:0 i jednom 2:1.

Prognoza

Ako Dinamo bude u pravom izdanju, uzet će sva tri boda u Varaždinu. Domaćin će biti motiviran i može iskoristiti eventualno skromnije izdanje Dinama. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!