Rukomet

EHF Europski kup: Dalmatinki mala prednost, Turkinje uvjerljivo slavile u Bjelovaru

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.10.2024.
EHF Europski kup: Dalmatinki mala prednost, Turkinje uvjerljivo slavile u Bjelovaru
Foto: Željko Hladika/PIXSELL

Rukometašice Dalmatinke i Bjelovara odradile su prve utakmice drugog kola EHF Europskog kupa. Dalmatinka je u Pločama svladala banjalučki Borac s 24:23, a Bjelovar je u svojoj dvorani poražen od turskog Üsküdara s 32:26...

Hrvatske predstavnice u EHF Europskom kupu imat će pred sobom težak posao u uzvratu ako žele proći u treće kolo. Teže će biti Bjelovarkama koje u Turskoj moraju hvatati šest golova zaostatka, ali lagan posao neće imati niti Dalmatinka koja je slavila s golom razlike u Pločama protiv Borca iz Banja Luke.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dalmatinka je mogla i do uvjerljivije pobjede i ima za čim žaliti. Tijekom prvog poluvremena imala je pet golova prednosti, na odmoru vodila 15:10, u drugom dijelu bilo je i najviših 18:11, ali nije izdržala u tom ritmu.

U posljednjoj minuti Borac je i izjednačio golom Milane Railić, 20 sekundi prije kraja Renata Vladimir vratila je prednost na stranu Dalmatinke da bi s istekom vremena Andrijana Jelčić obranila pokušaj Railić i barem sačuvala pobjedu.

Jelčić je skupila 13 obrana, a po šest golova postigle su Vladimir, Iva Bule i Ivona Trpevska. Kod Borca Darjana Vukliš imala je 18 obrana, Azra Letić postigla je devet golova, a Railić šest.

Turski Üsküdar slavio je 32:26 u Bjelovaru i tako stvorio veliku prednost uoči uzvrata. Bjelovarke su zasigurno očekivale više, a u Turskoj će morati odigrati puno bolje da bi došle do preokreta.

Nakon prvog poluvremena bile su jedan pogodak u zaostatku, ali u nastavku je sve bilo u znaku Turkinja koje su lako stvorile razliku i održavale je.

Najbolje kod Bjelovara bile su Ana Maria Gavrić s osam golova i Lucija Grizelj s pet. Kod Turkinja Yagmur Bembeyaz imala je 12 obrana, a po pet golova postigle su Seval Bozova, Fatma Gül Sakizcan i Sevil Aytest

EHF Europski kup, drugo kolo:
Dalmatinka - Borac 24:23
Bjelovar - Üsküdar 26:32

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!