Zimski sportovi

Hokejaši Siska upisali novu visoku pobjedu u Alpskoj ligi

Sportnet • nedjelja, 06.10.2024.
Hokejaši Siska upisali novu visoku pobjedu u Alpskoj ligi

KHL Sisak ostvario je veliku pobjedu u Alpskoj hokejaškoj ligi, pobijedivši ekipu EKZ-a s uvjerljivih 10:2. Vitezovi su još jednom dokazali svoju nadmoć na domaćem terenu.

Gosti su bolje otvorili utakmicu, ali Sisak se brzo vratio u igru. Bruno Idžan je zabio prvi gol u devetoj minuti, dok je Briere u 18. minuti povisio na 2:0. Rosandić je bio nesavladiv na golu, odbivši svaki pokušaj gostiju, dok su domaći kontrolirali tempo s omjerom udaraca 11:9 u svoju korist.

Igraj na utakmice hokeja na ledu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Druga trećina donijela je nastavak dominacije Siska, unatoč smanjenju rezultata na 2:1 preko McLeoda. Između 24. i 29. minute, Dobrić, Briere i Bronte pogađaju mrežu EKZ-a, čime Sisak vodi 5:1. Iako su gosti uspjeli smanjiti na 5:2 preko Putnika, Bruno Idžan ponovno zabija u 38. minuti, čime zaključuje drugu trećinu sa 6:2. Omjer udaraca u ovoj trećini bio je izjednačen (13:13), ali Sisak je bio puno konkretniji u realizaciji.

Posljednja trećina bila je prava golijada Vitezova. Dva gola postigao je Dostalek, a po jedan Bronte i Bruno Idžan, koji je svojim hat-trickom stavio točku na i. Unatoč omjeru udaraca 12:15 u korist EKZ-a, Sisak je potpuno dominirao na terenu.

Posebno treba istaknuti hattrick Brune Idžana uz jednu asistenciju. Dostalek je zabio dva gola i dodao četiri asistencije, a Tyrone Bronte je uz dva gola imao i tri asistencije. Vilim Rosandić imao je 35 obrana i na drugom je mjestu najboljeg postotka obrana u ligi s 94.3 posto obrana.

Ovom pobjedom, KHL Sisak nastavlja nizati uspjehe i popravljati gol-razliku, a tribine su ponovno bile ispunjene navijačima koji su slavili svaki gol kao prvi. Trener Josh i cijela momčad pokazali su kako se bori i brani domaći teren, koji polako postaje neosvojiva tvrđava.

"Parni valjak sitno melje!", poruka je koja odjekuje iz Siska, a s ovakvim nastupima ne sumnjamo da će se i drugim ekipama tresti noge pri dolasku u Sisak. test

FOTO: Jasmin Alihodžić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!