Tenis

ATP Šangaj: Medvedev i Sinner do pobjeda preokretom, mučio se i Alcaraz

HINA, Mario Borko • nedjelja, 06.10.2024.
ATP Šangaj: Medvedev i Sinner do pobjeda preokretom, mučio se i Alcaraz
Foto: EPA

U Šangaju neprestano pada kiša, ali mečevi na centralnom terenu se odigravaju bez problema. U nedjelju su akciji bili najbolji svjetski tenisačici, Medvedev, Sinner i Alcaraz, a samo je Španjolac prošao dalje bez gubitka seta...

Stalna kiša i dalje stvara velike probleme organizatorima teniskog ATP Masters 1000 turnira u Šangaju pa se igraju samo mečevi na središnjem terenu.

Igraj na mečeve u Šangaju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U nedjelju su treće kolo prošla trojica favorita, ali njih su se dvojica prilično namučila da bi opravdala tu ulogu. Talijan Jannik Sinner, prvi nositelj, morao je igrati tri seta protiv Argentinca Tomasa Etcheverryja, ali je na kraju ipak slavio sa 6:7(3), 6:4, 6:2.

Tri seta je morao igrati i Rus Danil Medvjedev koji se također našao u situaciji da je izgubio prvi set. Kao i Sinner tako je i ruski tenisač pronašao put do pobjede protiv Talijana Mattee Arnaldija kojeg je svladao s 5:7, 6:4, 6:4.

Odličan su meč odigrali Carlos Alcaraz i Kinez Yibing Wu koji je odlično parirao Španjolcu. Alcaraz kao njegovi prethodnici ipak nije morao igrati tri seta. Nakon što je dobio prvu dionicu koja se odlučivala u jednom poenu Španjolac je slavio s ukupnih 7:6(5), 6:3.

ATP 1000 Šangaj, 3. kolo:
Danil Medvjedev (5) - Matteo Arnaldi (Ita/29) 5:7, 6:4, 6:4
Jannik Sinner (Ita/1) - Tomas Etcheverry (Arg/31) 6:7(3), 6:4, 6:2
Carlos Alcaraz (Špa/3) - Yibing Wu (Kin) 7:6(5), 6:3

FOTO: EPA/ALEX PLAVEVSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!