SuperSport HNL, 9. kolo, 06.10.2024, 16:00 h, Gradski stadion Varaždin, gledatelja: 7.314
Suci: Duje Strukan (Split), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Dominik Benković (Zaprešić)
Varaždin
Varaždin
0:1(0:1) Dinamo
Juan Cordoba 35'
Dinamo

Dinamo iskontrolirao dvoboj i stigao do pobjede u gostima kod Varaždina

Branimir Korać • nedjelja, 06.10.2024.
Dinamo iskontrolirao dvoboj i stigao do pobjede u gostima kod Varaždina
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Utakmica na rezultat, bez neke rapsodije Dinamo je ostvario zacrtano i uzeo sva tri boda. Kao što je Nenad Bjelica najavio, u Varaždinu su bili najvažnjiji bodovi, a njih je Dinamo uzeo. Pogodak za 1:0 pobjedu postigao je Juan Cordoba, svoj prvi u Dinamovom dresu...

Nakon remija protiv Monaca, Dinamo je gostovao u Varaždinu. Nenad Bjelica promiješao je postavu sasvim očekivano, priliku su dobili i neki koji nisu nastupili u Ligi prvaka, ali Modri su uspjeli uspješno odraditi ovaj dvoboj i doći do sva tri boda.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uglavnom su imali kontrolu nad susretom, nije to bio neki spektakl od igre, ali Dinamu je bilo bitno uzeti bodove i spriječiti iznenađenje kakvo se znalo dogoditi nakon nastupa u Ligi prvaka.

Mogao je Dinamo ući u probleme već u petoj minuti. Nakon ubačaja iz kornera glavom je pucao Novak Tepšić, lopta pogađa vratnicu i odbija se u ruke Zagorca. Tu su Modri imali dosta sreće.

Uslijedilo je nekoliko poluprilika za Modre i još jedna ozbiljnija situacija pred njihovim vratima. U 28. minuti Mamić je opasno pucao, ali Zagorac je bio spreman na to.

U 34. minuti Dinamo je došao do dobre prilike, Ristovski je ubacio s desne strane, lopta je došla do Kulenovića koji puca iz okreta, ali malo pokraj vratnice.

I onda dolazi do pogotka. U sljedećoj minuti Baturina se poigravao s obranom Varaždina, zatim ubacio na peterac gdje je posve sam Cordoba koji glavom postiže svoj prvi gol i dresu Dinama.

Do kraja prvog dijela ništa se posebno nije događalo i na odmor se otišlo s tih 1:0.

U drugom poluvremenu Varaždinci su tražili način kako probiti Dinamovu obranu, ali teško su pronalazili koridore. Dinamo je pak zaprijetio nakon lijepe akcije u 61. minuti kada Sučić pronašao Špikića, on poslao loptu u peterac, ali predaleko od svojih suigrača.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a nije bilo niti nekih prilika. Obje obrane dobro su odrađivale svoj posao. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!