SuperSport HNL, 9. kolo, 06.10.2024, 18:30 h, Gradski stadion u Poljudu, gledatelja: 21.538
Suci: Patrik Kolarić (Čakovec), Sanja Rođak-Karšić (Podravske Sesvete), Ivan Starčević (Brezovac)
Hajduk
Hajduk
Ivan Rakitić 2'
Bruno Durdov 17'
Anthony Kalik 62'
Marko Livaja 88'
4:0(2:0) Šibenik
Šibenik

Šibenčani bez ikakve šanse na Poljudu: Rakitić otvorio, Durdov nastavio, domaćin brojao do četiri

Branimir Korać • nedjelja, 06.10.2024.
Šibenčani bez ikakve šanse na Poljudu: Rakitić otvorio, Durdov nastavio, domaćin brojao do četiri
Foto: Mario Strmotić/HINA

Hajduk je novi lider na ljestvici SuperSport HNL-a. U posljednjem susretu devetog kola ugostio je Šibenik i upisao je vrlo visoku pobjedu 4:0. Gosti nisu imali nikakve šanse, već u drugoj minuti našli su se u minusu što je Hajduku olakšalo život...

Hajduk je imao vrlo lagan posao na svom travnjaku protiv Šibenika, upisao je uvjerljivu pobjedu bez prevelikog utroška energije i zasjeo je na vrh ljestvice.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sve je išlo kao po špagi za Splićane, odvijala se utakmica po njihovim željama i Šibenčani nisu imali nikakve šanse u ovom dvoboju. Borili su se i trudili, ali kvaliteta je bila na strani Hajduka.

Počelo je idealno za Hajduk. Već u drugoj minuti Splićani su odlično kombinirali, lopta je došla do zaboravljenog Dajakua na lijevoj strani kaznenog prostora, on je odmah pronašao Ivana Rakitića koji dobro prima loptu i lijepo zabija svoj prvi pogodak u Hajdukovom dresu.

Rani pogodak skinuo je pritisak s leđa Splićana koji su nastavili u dobrom ritmu. U devetoj minuti Dajaku je išao sam prema golu, ali se spetljao, u konačnici probao se izvući pokušajem loba, ali nije to dobro napravio.

Kada nisu zabili u devetoj, zabili su u 17., i to kako. Hrgović je odličnim dodavanjem pronašao Durdova u 16 metara, on se krasno oslobodio čuvara i onda je sijevnuo sjajan udarac iskosa pod gredu za 2:0.

Hajduk je tako napravio sjajan posao u ranoj fazi susreta, a novi problemi za Šibenčane uslijedili su nakon pola sata igre kada je travnjak morao napustiti ozlijeđeni Stefan Perić.

Do kraja prvog dijela Hajduk je imao kontrolu nad susretom, osim jednog snažnog pokušaja Hrgovića nije bilo novih prilika i na odmor se otišlo s 1:0.

U drugom dijelu nastavilo se u sličnom ritmu. Hajduk je i dalje lagano održavao razliku, a ubrzo stigao i do trećeg gola.

Najava povećanja vodstva došla je u 55. minuti kada je Kalik dobro pucao prema kutu, ali Đaković je odlično obrani.

Sedam minuta kasnije nije imao šanse. Prpić je izvrsnim dodavanjem pronašao Kalika koji prima loptu i iz nezgodne pozicije s ruba kaznenog prostora pogađa vrlo precizno za 3:0.

U završnici susreta Hajduk je došao i do četvrtog pogotka. Stipe Biuk s lijeve strane proigrao je Marka Livaju koji skreće loptu u mrežu za 4:0.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!