Ostali sportovi

Hrvatska ekipno treća na Svjetskom juniorskom prvenstvu u taekwondou

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 07.10.2024.
Hrvatska ekipno treća na Svjetskom juniorskom prvenstvu u taekwondou

Završilo je još jedno veliko natjecanje u taekwondou, a Hrvatska je još jednom na pobjedničkom postolju u ekipnom poretku čime je ponovno dokazala da je svjetska velesila u sportu kojim se bavi preko 210 nacionalnih saveza i nekoliko desetaka milijuna registriranih sportaša....

U sportu u kojem dominiraju svjetske sile već godinama uspješno brodi i mala Hrvatska. Tako je bilo i ovog puta u Koreji u Chuncheonu na poprištu Svjetskog juniorskog prvenstva koje je okupilo gotovo tisuću natjecatelja, a na kojem je prvo mjesto u ekipnom poretku pripalo Iranu, drugo domaćinu Koreji, a treće Hrvatskoj.

Bez zlata i svjetskog prvaka ili prvakinje ostale su države poput Kine, Turske, Španjolske, Francuske, SAD-a... koje samim time gledaju Hrvatskoj u leđa ekipnog poretka. Dodajmo da je medalju na SP za juniore osvojila ukupno čak 31 država.

Hrvatska je s četiri medalje pokazala da nema straha za budućnost, svjetska prvakinja je fenomenalna Magdalena Matić iz splitskog Marjana, svjetski prvak je i Oscar Kovačić iz Karlovca iz Prane dok su bronce pripale još jednoj Marjanovki, Mariji Uglešić te Bjelovarčanki Emi Bugarinović.

Mogla je Hrvatska vrlo lako i do više medalja pa čak i do naslova svjetskih prvakinja da su dvije sportašice Marjana imale mrvicu više sreće. Maja Srhoj je u kategoriji do 68 kilograma u ždrijebu naletjela na fantastičnu Iranku koja već dvije godine ne zna za poraz. U neriješenom meču sportašica Marjana prvu je rundu izgubila nakon 7:7, drugu je pobijedila 6:4 da bi treću izgubila s tijesnih 6:7. Iranka je kasnije pomela konkurenciju i s 13:0 u drugoj rundi osvojila finale i naslov svjetske prvakinje. Izvrsna borba za Maju Srhoj koja je ulazno godište juniorki i pred kojom je još mnogo uzbuđenja.

Lana Graovac koja je također ulazno godište juniorki je bez medalje ostala porazom od svjetske viceprvakinje iz Koreje iako ostaje žal jer je u turnir krenula odlično, pobjedama protiv Šveđanke s 12:0 i 20:7, potom Alžira 18:6 i 13:0 kao i Australije 13:1 i 11:1. Poraz u borbi za medalju i peto mjesto je mala utjeha jer je Graovac u Koreju stigla po medalju.

Od svjetskog prvaka zaustavljen je i Viljem Bezjak s 0:2 u kategorijama dok je Marin Ćurković preskočio prvu prepreku, ali je u drugom kolu bolji od njega bio Talijan. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!