Tenis

Donna Vekić u Wuhanu kreće protiv neugodne Belgijke

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.10.2024.
Donna Vekić u Wuhanu kreće protiv neugodne Belgijke
Foto: EPA

Prva protivnica Donne Vekić na velikom turniru u Wuhanu bit će Belgijka Elise Mertens. Mertens je 30. igračica svijeta i nije za podcijeniti, a uostalom i ima pobjedu u njihovom jedinom međusobnom dvoboju...

Donna Vekić ovog tjedna nastupa na turniru u Wuhanu gdje od početka ima dosta zahtjevan posao. Odmah igra protiv igračice iz Top 30, protivnica joj je Elise Mertens, Belgijka koja je sve samo ne jednostavan protivnik.

Igraj na Mertens - Vekić na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Donna je ove sezone u sjajnoj formi, igra svoj možda i najbolji tenis u karijeri te će probati doći do dobrog rezultata na ovom turniru. Otegotna je okolnost što se nalazi u vrlo teškom dijelu ždrijeba u kojem je primjerice i Arina Sabalenka.

Sa Sabalenkom se eventualno može susresti u trećem kolu, ali do tada bi trebala eliminirati prvom Mertens, a zatim bolju iz meča između Julije Putinceve i Shuai Zhang.

S druge strane i Sabalenka ima posla do trećeg kola, ona je doduše slobodna na startu, ali u drugom kolu prijeti joj najvjerojatnije Katerina Siniakova, iskusna Čehinja koju treba shvatiti ozbiljno.

No, sve je to daleka budućnost, a Vekić se mora koncentrirati na prvu prepreku koja nije nimalo jednostavna. Doduše Mertens nije u formi života, ali je talentirana i iskusna igračica.

Prije mjesec i pol imala je dobar tjedan na US Openu gdje je nanizala pobjede protiv Veronike Kudermetove, Ajle Tomljanović i Madison Keys, a zaustavila ju je tek Sabalenka.

Uoči turnira u Wuhanu, Mertens i Vekić nastupile su i u Pekingu gdje su ostvarile po jednu pobjedu. Mertens je svladala Elisabettu Cocciaretto, a Vekić Viktoriju Golubić da bi zapele obje na sljedećoj stepenici. Donnu je svladala Mira Andrejeva, a Mertens Cristina Bucsa.

Mjesto, vrijeme

Wuhan, 15:00

Prošli dvoboji

Mertens i Vekić dosad su se jednom susrele. Bilo je to prošle godine na Hopman Cupu gdje je Belgijka vrlo lako slavila s dva puta po 6:2. No, bila je to zemljana podloga, sada će biti posve drugačiji uvjeti.

Prognoza

Donna je blagi favorit u ovom dvoboju, ali sve je otvoreno, Mertens je pokazala kako može s Donnom. test

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!