Tenis

Vekić u prvom kolu Wuhana preokretom uspješno prošla neugodnu Belgijku

Mario Borko • ponedjeljak, 07.10.2024.
Vekić u prvom kolu Wuhana preokretom uspješno prošla neugodnu Belgijku
Foto: EPA

U prvom kolu WTA turnira iz serije 1000 koji se po prvi puta nakon pandemije Koronavirusa igra u kineskom Wuhanu, Donna Vekić je uspješno startala protiv 30. igračice svijeta Belgijske Elise Mertens koja ju je pobijedila u do sad jedinom odigranom meču...

Odlične vijesti stižu iz kineskog Wuhana. Srećom ovo je sportski portal i ne radi se o Koronavirusu nego o WTA turniru iz serije 1000 koji se po prvi puta nakon pandemije ponovno igra u tom kineskom gradu.

Igraj na mečeve u Wuhanu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić uspješno je apsolvirala prvu prepreku, Belgijku Elise Mertens s 3:6, 6:1, 6:3. Osječanka je izgubila prvi set, ali je nakon toga, uz manje probleme u trećem, uspješno preokrenula i zasluženo slavila protiv 30. tenisačice svijeta.

U prvom setu Vekić se nije uspjela stabilizirati na svom servisu. Čak tri puta je gubila svoj početni udarac, a iako je u dva navrata uspjela vračati izgubljeno, na kraju je set pripao Belgijki sa 6:3.

U drugom je Donna podigla postotak prvog servisa s 39 na 50 posto, a na njemu je osvojila 12 od 12 poena. S druge strane Mertens nije pomoglo ni 60 posto ubačaja prvog servisa jer je dva puta gubila svoj početni udarac i sa 6:1 za samo 30 minuta izgubila set.

Vekić je bila u naletu, odmah je na startu odlučujućeg seta oduzela servis protivnici, ali ponovno su se javili problemi na njenom početnom udarcu i prednost je odmah ispustila iz ruku. Belgijka je povela 2:1, a nakon toga Donna radi dva breaka i odlazi na veliki 5:2.

Imala je pri tom rezultatu servis za meč, ali je opet popustila. Prvi servis je pao na 45, a broj osvojenih poena na njemu na samo 57 posto. Ipak, Mertens jednostavno nije imala kvalitete za suprotstaviti se Donni koja je opet pokazala da je najvažnije da pobjedi samu sebe.

Odmah po gubitku servisa osvojila je tri poena zaredom na početnom udarcu Belgijke, iskoristila drugu meč-loptu i sa 6:3 završila posao.

Donna je prvi puta u karijeri pobijedila Mertens koja je prošle godine slavila u jedinom međusobnom ogledu. Najbolja hrvatska tenisačica, koja od danas bilježi renking karijere, drugi je puta u petom nastupu prošla prvo kolo ovog turnira.

15. nositeljica će u drugom kolu igrati protiv domaće predstavnice Zhang Shuai (WTA, 595.) ili Kazahstanke Julije Putintseve (WTA, 32.).

Vekić će s kim god igrala u tom meču biti favoritkinja, a onda joj se u trećem kolu smiješi ogled s prvom nositeljicom i drugom igračicom svijeta Arjanom Sabalenkomtest

WTA Wuhan, 1. kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 15) – Elise Mertens (Belgija, 30.) 3:6, 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!