Tenis

Duje Ajduković ekspresno ispao s Challengera u Francuskoj

Mario Borko • ponedjeljak, 07.10.2024.
Duje Ajduković ekspresno ispao s Challengera u Francuskoj
Foto: Marko Jurinec/HINA

Hrvatski tenisač Duje Ajduković na Challengeru je u francuskom Roanneu bio postavljen za četvrtog nositelja, ali je na startu turnira iznenađujuće ispao od 218. tenisača svijeta Clementa Chiedkha za sat i pet minuta igre...

Loša vijest stiže iz francuskog Roannea gdje se ovaj tjedan održava ATP Challenger. Duje Ajduković, 117. na ATP ljestvici i četvrti nositelj turnira, izgubio je glatko sa 6:2 6:3 od domaćeg predstavnika Clementa Chidekha koji je 101 mjesto slabije plasiran.

Igraj na teniske mečeve u Roanneu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ajduković je od samog starta krenuo vrlo loše u meč, izgubio je svoj prvi servis-gem, brzo je to popravio, ali je Francuz nakon 2:2, dva puta oduzeo početni udarac hrvatskom tenisaču, osvojio četiri gema zaredom i osigurao prvi set sa 6:2.

Chidekh je najveću razliku ostvario na prvom servisu Ajdukovića na kojem je osvojio devet od 26 poena, dok je hrvatskom tenisaču na svom dozvolio samo četiri od 28 poena.

Drugi set je bio izjednačeniji, servis gemovi su brzo završavali, Francuz je imao dvije prilike prije nego što je kod vodstva 4:3 napravio break i sa 6:3 za sat i pet minuta igre izborio drugo kolo.

Bio je ovo prvi susret ovih dvaju tenisača, a od hrvatskih predstavnika u ždrijebu je ostao Mili Poljičak koji svoj meč igra u utorak od 13:30 sati protiv još jednog Francuza Robina Bertranda koji je nedavno izgubio od Ajdukovića, a u glavni ždrijeb Roannea je došao preko kvalifikacija. test

Roanne Challenger, 1. kolo:
Duje Ajduković (Hrvatska, 4) - Clement Chidekh (Francuska) 2:6, 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!