Košarka

Jedna momčad će nakon dvoboja u Ankari ostati neporažena

Petar Jenjić • utorak, 08.10.2024.
Jedna momčad će nakon dvoboja u Ankari ostati neporažena

U susretu trećeg kola Eurokupa, u skupini B, sastaju se dvije do sada neporažene momčadi. Turk Telekom bit će domaćin Cedeviti Olimpiji, u njihovom drugom međusobnom dvoboju uopće...

Večeras se nastavljaju uzbuđenja u košarkaškom Eurokupu, a jedna od utakmica igra se u skupini B gdje će domaći Turk Telekom u Ankari ugostiti jednog abaligaša, Cedevitu Olimpiju. Dvoboj trećeg kola počinje od 18:30 sati, a suci ovog susreta bit će: Joseph Bissang, Arturas Sukys i Leandro Lezcano.

Igraj na Turk Telekom - Cedevita Olimpija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Turk Telekom finalist je iz 2023. godine kada je u finalu izgubio od Gran Canarije. Momčad je tada vodio trener Erdem Can koji je tijekom prošle sezone radio u Anadolu Efesu, a na početku ove vratio se u klub iz Ankare po treći put, nakon što je ranije radio i kao pomoćnik.

Nova sezona za tursku momčad krenula je vrlo uspješno, s tri utakmice i tri pobjede. Na startu Eurokupa svladao je kod kuće Lietkabelis sa 72:66, nakon čega je slavio na teškom gostovanju kod Arisa sa 63:68. Uslijedio je početak prvenstvene sezone i domaća utakmica protiv Galatasaraya. Nakon velike borbe upisana je pobjeda od 72:70.

S druge strane, sezona Cedevite Olimpije krenula je solidno, iako je za njihove želje sigurno moglo još bolje od ostvarenogh Startala je već 17. rujna lagano osvojenim slovenskim superkupom protiv Krke (103:73), nakon čega je na otvaranju ABA lige poražena u gostima kod FMP-a (75:62).

Proteklu sezonu u Eurokupu zaključila je s katastrofalnim omjerom 0-15, ali u ovoj je u prva dva kola upisala dvije pobjede. Prvo je slavila kod Cluj-Napoce s 86:93, anakon toga i na domaćem terenu protiv Venezije (87:82). U ABA ligi upisala je poraz od Dubaija (84:92) i pobjedu na gostovanju kod Mornara (82:92).

Kod obje momčadi nedostaje po jedan važan igrač. Kod domaćina to je Vasilis Charalampopoulos koji se ozlijedio u prošloj rundi ovog natjecanja, dok kod domaćina nedostaje Brynton Lemar. Isto vrijedi izdvojiti da će momčad voditi Đorđe Adžić umjesto glavnog trenera Zvezdana Mitrovića koji ima problema s leđima.

Što su rekli

Đorđe Adžić, pomoćni trener Cedevite: "Turk Telekom je sastavljen za ostvarivanje najviših ciljeva. Prije dvije sezone stigli su do finala, imaju velike ambicije u ovoj sezoni, stalno su favoriti za osvajanje prvog mjesta u grupi. Ova utakmica bit će specifična za obje momčadi jer smo krenuli s 2-0, a obje ekipe imaju po jednog važnog igrača ozlijeđenog. To je dobra momčad s dobrim igračima, posebno na vanjskim pozicijama."

Aleksej Nikolić, igrač Cedevite: "Mislim da možemo očekivati dobru, čvrstu utakmicu, posebno jer igraju kod kuće. Imat će puno samopouzdanja, to je sigurno. Pobijedili su u dvije, tijesne utakmice i iz te pozicije možemo pretpostaviti kakva će utakmica biti. Ima dovoljno iskustva i bit će nam teško, morat ćemo se dobro pripremiti. Mogu biti zaista opasni sa svojim trenerom Erdemom Canom."

Mjesto, vrijeme, suci

Ankara Spor Salonu, Ankara, 18:30

Suci: Joseph Bissang, Arturas Sukys, Leandro Lezcano

Nedostaju

Turk Telekom: Vasilis Charalampopoulos (ozljeda)

Cedevita Olimpija: Brynton Lemar (ozljeda)

Zadnji susret

Polovicom travnja 2022. godine igrali su u osmini finala ovog natjecanja, a bolja je bila Cedevita Olimpija s 93:80. Bio im je to ujedno i jedini međusobni dvoboj.

Prognoza

Prednost domaćeg terena trebala bi večeras biti presudna. Cedevita redovito igra utakmice na veći broj poena, a slično bi trebalo biti i danas. test

FOTO: Mornar-Barsko zlato/Media Pro

Eurokup, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Lietkabelis-:-Aris
Türk Telekom BK-:-Cedevita Olimpija
Venezia-:-Bourg
1Valencia 20+43
2Bourg 20+31
3Cedevita Olimpija 20+12
4Türk Telekom BK 20+11
5Venezia 11+15
6Hapoel Bank Yahav Jerusalem 11+4
7Cluj-Napoca 02-18
8Aris 02-25
9Lietkabelis 02-26
10Hamburg 02-47

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurokup, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Lietkabelis-:-Aris
Türk Telekom BK-:-Cedevita Olimpija
Venezia-:-Bourg
1Valencia 20+43
2Bourg 20+31
3Cedevita Olimpija 20+12
4Türk Telekom BK 20+11
5Venezia 11+15
6Hapoel Bank Yahav Jerusalem 11+4
7Cluj-Napoca 02-18
8Aris 02-25
9Lietkabelis 02-26
10Hamburg 02-47

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!