Rukomet

Nexe otvara europsku sezonu protiv srpskog prvaka

Petar Jenjić • utorak, 08.10.2024.
Nexe otvara europsku sezonu protiv srpskog prvaka
Foto: rknexe.hr

Rukometaši Nexea večeras igraju susret prvog kola Europske lige. U goste u Našice stiže aktualni prvak Srbije, Vojvodina, s kojom se ranijih godina susretala u SEHA ligi...

Pred nama je početak nove sezone rukometne Europske lige, a svoj prvi nastup imat će i hrvatski viceprvak Nexe koji će na domaćem terenu igrati protiv srpskog prvaka Vojvodine. Dvoboj počinje u 20:45 sati, a sudit će poljski sudački par Bartosz Leszczynski i Marcin Piechota.

Igraj na Nexe - Vojvodina na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bit će ovo prvi međusobni dvoboj ova dva kluba u europskim natjecanjima, a do sada su međusobni igrali u SEHA ligi. Nexe ima devet pobjeda, šest pobjeda upisala je Vojvodina, dok je jedna utakmica završila remijem.

Nexe je pretprošle sezone prvi i jedini put izborilo četvrtfinale ovog natjecanja, a tada je u dvije utakmice bolji bio Göppingen. S druge strane Vojvodina je protekle sezone ušla u TOP 16, a bila je i vrlo blizu ulaska među 12 najboljih, gdje je stigao hrvatski doprvak.

I jedna i druga momčad imale su dosta promjena unutar sastava. Devet igrača otišlo je iz Vojvodine, a šest je stiglo, dok je 11 otišlo iz Našica, a došlo njih deset. Jedan od onih koji je otišao u Novi Sad jest nekadašnji igrač Našičana, Fran Mileta.

Nexe je odigrao pet utakmica u Premijer ligi i upisao isto toliko pobjeda. Posljednja je stigla na gostovanju kod Dubrave, vrlo uvjerljivo s 26:41. Šest utakmica odigrat će Našičani u listopadu, dobro su ga otvorili, a sada je vrijeme i za prvi europski izazov.

S druge strane, Vojvodina je u sezonu krenula porazom od Partizana (28:30), ali je nakon toga upisala tri pobjede. Posljednja je stigla na gostovanju kod Dubovice s 29:38.

Dodajmo i to da je u skupini E, u kojoj igraju ova dva kluba, još njemački Kiel kao favorit skupine, te finalist španjolskog kupa, Torrelavega.

Što su rekli

Tin Lučin, igrač Nexea: "Imamo ovaj dio sezone pred nama za koji smo se naporno pripremali od početka. Jedva čekamo prvu utakmicu u utorak. Vojvodina ima visoku kvalitetu i dolazi u goste, ali igramo pred našim navijačima i sigurno je da želimo pobijediti, iako moramo biti glavama potpuno unutra."

Boris Rojević, trener Vojvodine: "Jako teška grupa je pred nama, ali smo spremni i orni napraviti iznenađenje. Pokušat ćemo proći dalje. Prva utakmica u Našicama jako je važna, idemo probati parirati jednoj jakoj ekipi. Imamo svoje adute i mislim da ćemo biti spremni te na najbolji mogući način prezentirati srpski rukomet."

Mjesto, vrijeme, suci

OŠ Kralja Tomislava, Našice, 20:45

Suci: Bartosz Leszczynski, Marcin Piechota (oba Poljska)

Zadnji susret

U utakmici petog kola SEHA lige, početkom ožujka prošle godine, Nexe je kao domaćin slavio s 36:31.

Prognoza

Nexe bi večeras trebao opravdati ulogu favorita i u europsku sezonu krenuti pobjedom. test

Europska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Kiel-:-Torrelavega
Nexe Našice-:-Vojvodina
1Kiel 00:000
2Nexe Našice 00:000
3Torrelavega 00:000
4Vojvodina 00:000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Europska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Kiel-:-Torrelavega
Nexe Našice-:-Vojvodina
1Kiel 00:000
2Nexe Našice 00:000
3Torrelavega 00:000
4Vojvodina 00:000

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!