Zimski sportovi

Branitelj naslova u novu sezonu kreće protiv Boston Bruinsa

Petar Jenjić • utorak, 08.10.2024.
Branitelj naslova u novu sezonu kreće protiv Boston Bruinsa

Nakon osvajanja prvog naslova prvaka, Florida Panthersi u novu sezonu kreću domaćom utakmicom protiv Boston Bruinsa, momčadi koju su izbacili u polufinalu prošlosezonskog doigravanja...

Nova NHL sezona kreće i za aktualne prvake Florida Pantherse koji će na svom ledu igrati protiv Boston Bruinsa, u reprizi polufinala Istočne konferencije. Dvoboj počinje u noći s utorka na srijedu od 01:00 sat ujutro.

Igraj na Panthers - Bruins na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Boston Bruinsi glatko su dobili prvu utakmicu te polufinalne serije s 5:1, ali do kraja pobijedili u još samo jednoj. Florida je odnijela seriju s 4-2, zatim u finalu Istoka bili bolji od New York Rangersa istim rezultatom, dok im je za titulu trebalo sedam utakmica protiv Edmonton Oilersa.

Tijekom pripremnog perioda Panthersi su odigrali osam utakmica, upisali pet pobjeda i tri poraza. Zadnje dvije su pobijedili, nakon produžetaka protiv Tampa Bay Lightninga i protiv Los Angeles Kingsa s 2:4. Čak osam golova primili su u utakmicama protiv Caroline Hurricanesa i već spomenute Tampe, a obje su izgubili (8:7, 8:2).

Florida nije previše mijenjala pobjednički roster, a nije ni bilo nekog razloga. Dva uzastopna finala i jedna titula potencijalno nose manji period odmora, ali tek trebamo vidjeti kako će se do reflektirati na momčad. Vrijedi izdvojiti da su Panthersi pobijedili u pet uzastopnih domaćih utakmica na otvaranju sezone.

S druge strane, Bruinsi su odigrali sedam pripremnih utakmica te upisali dvije pobjede, protiv Washington Capitalsa (4:2) i Philadelphia Flyersa (4:1). Zadnje dva susreta uoči početka sezone upisana su dva poraza, bolji su bili Kingsi (4:1) i Capitalsi s 2:0.

Iako ima onih koji čekaju pad Bostona zbog sve starijeg rostera, Bruinsi pronalaze način kako i dalje ostati u vrhu. U kadar su stigli Elias Lindholm i Nikita Zadorov, kao i golman Joonas Korpisalo, iako spomenuti nije briljirao u protekloj sezoni, ali definitivno može odraditi solidan posao nakon odlaska Linusa Ullmarka.

Mjesto, vrijeme, suci

TD Garden, Boston, 01:00 po hrvatskom vremenu

Nedostaju

Boston Bruins: Poitras, Mitchell, Regula

Florida Panthers: Sourdif, Nosek

Zadnji susret

U doigravanju su Florida Panthersi slavili s 1:2 i prošli u finale Istočne konferencije.

Prognoza

Branitelj naslova trebao bi u novu sezonu krenuti pobjedom i večeras uzeti prvi trijumf sezone. test

FOTO: Pixabay

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!