Tenis

Koolhof i Mektić nakon velike borbe izbacili Bopannu i Dodiga

Branimir Korać, HINA • utorak, 08.10.2024.
Koolhof i Mektić nakon velike borbe izbacili Bopannu i Dodiga
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Wesley Koolhof i Nikola Mektić izborili su prolaz u četvrtfinale ATP turnira u Šangaju. Oni su nakon velike borbe s 14:12 u produženom tie-breaku bili bolji od Rohana Bopanne i Ivana Dodiga te tako izborili mjesto među osam najboljih parova...

Hrvatski teniski reprezentativac Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof plasirali su se u četvrtfinale parova na ATP Mastersu 1000 turniru u Šangaju pobijedivši u drugom kolu Ivana Dodiga i Indijca Rohana Bopannu sa 7:6(5), 2:6, 14:12 spasivši pritom dvije meč-lopte u odlučujućem 'tie-breaku'.

Igraj na mečeve parova ui Šangaju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mektić i Koohof su u prvom setu kod vodstva njihovih suparnika 5:4 spasili dvije set-lopte na servisu te u 'tie-breaku' došli do početne prednosti. Dodig i Bopanna su vrlo dobru igru okrunili s dva 'breaka' u drugom setu (6:2), čime su odluku o pobjedniku ostavili za produženi 'tie-break'.

U njemu je hrvatsko-indijski par poveo 3:0, ali je hrvatsko-nizozemski par odgovorio s tri osvojena poena. Mektić i Koolhof su prvi došli do meč-lopte (9:8), potom su je imali Dodig i Bopanna (10:9), a onda opet njihovi suparnici (11:10). Hrvatsko-indijski par je na korak do pobjede bio i kod 12:11, ali su Mektić i Koolhof nanizali tri poena te treću meč-loptu pretvorili u pobjedu za plasman u četvrtfinale.

Za mjesto u polufinalu borit će se protiv pobjednika dvoboja između Amerikanaca Nathaniela Lammonsa i Jacksona Withrowa te Belgijaca Sandera Gillea i Jorana Vliegena, koji su u prvom kolu bili bolji od Mate Pavića i Marcela Arevalatest

Masters 1000 Šangaj, drigo kolo:
Wesley Koolhof/Nikola Mektić (Nizozemska/Hrvatska) - Rohan Bopanna/Ivan Dodig (Indija/Hrvatska) 7:6(5), 2:6, 14:12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!