Zimski sportovi

Hirscher nije siguran hoće li startati u Söldenu: 'Imam još tri tjedna i vidjet ću hoću li doći u formu'

Branimir Korać, HINA • utorak, 08.10.2024.
Hirscher nije siguran hoće li startati u Söldenu: 'Imam još tri tjedna i vidjet ću hoću li doći u formu'
Foto: EPA

Jedna od velikih priča nove skijaške sezone trebao bi biti Marcel Hirscher, jedan od najboljih skijaša svih vremena vraća se na stazu te će nastupati pod nizozemskom zastavom...

Velikan alpskog skijanja, Austrijanac Marcel Hirscher, još nije siguran hoće li se pojaviti na startu veleslalomske utrke na otvaranju nove sezone Svjetskog kupa u Soeldenu, prve nakon što je 2019. proglasio odlazak u natjecateljsku mirovinu.

"To bi naravno bio moj plan i moja želja, ali na to ne mogu odgovoriti danas", rekao je u utorak za ServusTV 35-godišnji rekorder sa osam osvojenih Velikih kristalnih globusa.

Hirscher će u natjecateljskom povratku na bijele strmine predstavljati Nizozemsku, rodnu zemlju njegove majke.

Hirscher je rekao da je trenutno "vjerojatno četiri sekunde" udaljen od mjesta među prvih 15, nakon nekih problema u fizičkoj pripremi, ali bi još uvijek mogao biti u iskušenju da se pojavi na stazi na tradicionalnom otvaranju sezone.

"Imam još tri tjedna prije starta i tom ću razdoblju vidjeti hoću li doći u formu ili će mi za to trebati još dva tjedna ili možda mjesec dana više", dodao je.

"Prije ili kasnije ću doći do toga, jer to moja želja i zato što se doista želim vratiti. Ali, sve dok se ne osjećam barem napola spremnim za to, neću to učiniti."

Prema sadašnjem planu, njegov bi povratak trebao trajati samo jednu sezonu, ali Hirscher je dodao: "Nikad ne reci nikad. Nikada ne bih pomislio da ću sjediti i razgovarati o povratku ili projektu koji mi je tako prirastao srcu."

Utrke u Soeldenu su na rasporedu 26. i 27. listopada. Prvoga dana (subota) bi se za prve bodove u novoj sezoni trebale boriti skijašice, a drugi (nedjelja) je rezerviran za skijaše. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!