Tenis

Mili Poljičak nadigrao kvalifikanta u Roanneu, uvjerljiv poraz Dodiga u Valenciji

Branimir Korać • utorak, 08.10.2024.
Mili Poljičak nadigrao kvalifikanta u Roanneu, uvjerljiv poraz Dodiga u Valenciji

Polovičan učinak ostvarili su hrvatski tenisači danas na Challengerima koji se igraju u Roanneu i Valenciji. Ivan Dodig uhvatio je samo jedan gem protiv Dennisa Novaka u Španjolskoj dok je Mili Poljičak svladao Robina Bertranda u Francuskoj...

Vrlo dobar nastup Milija Poljička u Roanneu i dosta loš Mateja Dodiga u Valenciji. Poljičak će igrati u osmini finala i tražiti novu pobjedu za prolaz u četvrtfinale.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mladi Splićanin trebao je sat i 15 minuta za pobjedu protiv Robina Bertranda koji je u glavni ždrijeb ušao kroz kvalifikacije.

Posebno dobro Poljičak je izgledao u prvom setu u kojem je dva puta dolazio do breaka dok Francuzu nije dopustio niti jednu break loptu.

Nakon što je dobio prvi set sa 6:2, nastavio je u drugom setu s dobrom igrom na svom početnom udarcu, ostavio Bertranda bez break lopte i u drugom setu dok je kod 6:5 uzeo servis Francuzu io upisao pobjedu.

U drugom kolu igrat će protiv Davida Jorde Sanchisa s kojim se još nije susretao, a koji je također u glavni turnir ušao kroz kvalifikacije.

Matej Dodig u prvom kolu turnira u Valenciji igrao je protiv kvalifikanta Dennisa Novaka, ali za samo 50 minuta oprostio se od turnira.

Nije ovo bio njegov dan, odigrao je daleko ispod svojih mogućnosti i uhvatio samo jedan gem u cijelom meču. On je stigao u trećem gemu drugog seta, ali nije bilo nikakve šanse za povratak u meč. test

Challenger Roanne, prvo kolo:
Mili Poljičak (Hrvatska) - Robin Bertrand (Francuska, Q) 6:2, 7:5

Challenger Valencia, prvo kolo:
Dennis Novak (Austrija, Q) - Matej Dodig (Hrvatska) 6:0, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!