Vodeni sportovi

Fatović u posljednjim sekundama izborio raspucavanje, Jadran ipak bolji od Radničkog

Branimir Korać • utorak, 08.10.2024.
Fatović u posljednjim sekundama izborio raspucavanje, Jadran ipak bolji od Radničkog
Foto: Mario Strmotić/HINA

Vaterpolisti Jadrana nisu uspjeli uzeti sva tri boda na otvaranju grupne faze Lige prvaka. Ugostili su Radnički iz Kragujevca i uspjeli slaviti nakon raspucavanja. U posljednjoj dionici ispustili su visoku prednost pa se na kraju spašavali od poraza...

Dva boda su u džepu, moglo je bolje, ali i lošije. Imao je Jadran u posljednjoj dionici tri gola prednosti, asli Radnički je došao do preokreta, no Splićani su golom Lorena Fatovića izborili peterce. Tamo su ipak bili bolji i u zbroju slavili s 15:13.

Igraj na utakmice LEN Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Odlično je Jadran otvorio utakmicu u fazi obrane, vodio je 3:0 i tek minutu i 40 sekundi prije poluvremena Radnički je došao do prvog pogotka na susretu.

Međutim koliko je Jadran dobro odradio tih prvih 14 minuta, toliko je loše odradio posljednjih minutu i 40 gdje je primio tri gola i dopustio Radničkom da se vrati u utakmicu i smanjio na 4:3.

U drugoj dionici Radnički je uspio doći i do prvog poravnanja golom Lazara Vickovića za 5:5, ali uspjeli su domaćini ponovno se odvojiti, serijom 4:1 otišli su na 9:6.

Ništa nije govorilo da bi se susret mogao ponovno zakomplicirati, ali Jadran je stao u napadu, Radničkom se vratilo samopouzdanje i napravio je seriju 4:0.

Pogodak za vodstvo 10:9 postigao je preko Dušana Vasića 11 sekundi prije kraja, u posljednjem napadu pred gol je otišao i Marko Bijač, a tri sekunde prije kraja Loren Fatović sjajnim udarcem izvana poravnava na 10:10.

U raspucavanju su svi bili uspješni osim Vasića čiji je udarac obranio Martin Čelar i donio dva boda Jadranu.

Kod Jadrana Fatović je postigao čak pet golova dok je Bijač imao 12 obrana. U redovima Radničkog tri gola je postigao Lazar Vicković, a 11 obrana imao je Radoslav Filipovićtest

Liga prvaka, skupina B, prvo kolo:
Jadran Split - Radnički 15:13 (10:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!